EfB slog FCM med 2-0

Esbjerg fB leverede fredag en god indsats på Gauerslund Stadion mod FC Midtjylland, som blev besejret med 2-0. Patrick Egelund og Markus Halsti scorede målene.

På et solbeskinnet stadion i Gauerslund nær Vejle spillede Esbjerg fB fredag aften sommerens anden træningskamp, da FC Midtjylland var modstanderen. EfB leverede en kontrolleret og god indsats, og punkterede reelt spændingen om resultatet allerede i første halvleg, idet holdet kunne gå til pause med en fortjent 2-0-føring.
Knapt var kampen fløjtet igang og de sidste tilskuere på plads, inden EfB var foran med 1-0. Efter blot et halvt minuts spil havde kantspiller Patrick Egelund nemlig scoret til 1-0 tæt under mål efter en fin afslutning henover FCM-målmanden af nyindkøbte Pyry Soiri, der huserede på den anden kant.
Den hurtige scoring gav EfB-mandskabet ro og tryghed i spillet på banen, og det stærke kollektiv, der bar holdet frem i sidste sæson, fungerede upåklageligt i kampens indledning.
Defensiven med Mathias Rosenørn i målet afværgede – med god hjælp fra træværket – midtjydernes tilnærmelser, og da presset var størst, blev der spillet med kløgt og snilde udenom modstanderne.
Af den årsag var det også logisk, at EfB efter knap 20 minutter kunne bringe sig på 2-0. Et frispark 25-30 meter fra målet blev sendt ind i feltet, hvor anfører Markus Halsti mellem venner og fjender til sidst kunne sende bolden i nettet.
EfB fortsatte halvlegen ud de fine takter, og med hurtige omstillinger lykkedes det flere gange at spille sig frem til fine muligheder, uden at det dog kastede flere scoringer af sig.
I første halvlegs sidste minut brændte det dog for alvor på i EfB-feltet, da FCM var tæt på en reducering til 1-2, men Mathias Rosenørn kunne ånde lettet op, idet afslutningen tog stolpen, inden midtbanespiller Lasha Parunashvili kunne sparke væk.
Cheftræner John Lammers benyttede pausen til at skifte en række spillere, og det betød, at gennemsnitsalderen på holdet faldt betragteligt.
FCM kom bedst ud til anden halvleg, og satte det unge EfB-hold under et tryk fra første minut.
Trods mange, gode midtjyske angreb og en klar overvægt i boldbesiddelse lykkedes det dog ikke at passere målmand Jeppe Højbjerg, der blev skiftet ind til de sidste 45 minutter.
Som tiden gik faldt intensiteten i opgøret, og i de sidste minutter var batterierne på de to hold ved at være brugt op. Der blev ikke scoret yderligere, hvorfor EfB med en opløftende indsats kunne sætte sig i spillerbussen og trille hjem mod Esbjerg med en 2-0-sejr i bagagen.
Opstartens sidste træningskamp spilles lørdag d. 6. juli kl. 13.00, når NordicBet Liga-klubben Vejle lægger græs til.
John Lammers var efter kampen tilfreds med, hvad han havde overværet.
– Jeg er meget tilfreds med resultatet såvel som vores indsats i kampen. I første halvleg leverede vi rigtig godt, og vi gjorde det svært for FCM. I pausen og i løbet af anden halvleg lavede vi de planmæssige udskiftninger, og vores hold blev kraftigt forynget. Det kunne man selvfølgelig se i spillet, da FCM kom med masser af power, men vores unge spillere bragte også meget energi, og stod samtidig godt imod. De lærer hver dag til træning og til kampene, og det er hele pointen med at give dem mange minutter, så det er en fornøjelse at se på, siger han.

0-2 (0-2)
1′ 0-1 Patrick Egelund
19′ 0-2 Markus Halsti
23. Yuri Yakovenko
45′ Marcus Hansen (Pyry Soiri)
45′ Jonas Mortensen (Daniel Anyembe)
45′ Noah Nurmi (Lasha Parunashvili)
45′ Jeppe Brinch (Rodolph Austin)
45′ Jeppe Højbjerg (Mathias Rosenørn)
65′ Simon Bækgård (Jacob Lungi Sørensen)
65′ Rasmus Rejnhold (Yuri Yakovenko)
65′ Mads Larsen (Markus Halsti)
70′ Denis Catovic (Jesper Lauridsen)
70′ Mads Zaar (Marcus Hansen)
75′ Tobias Stagaard (Mark Brink)