EfB spillede 1-1 i Kolding

Esbjerg fB måtte lørdag eftermiddag tage til takke med blot et enkelt point, da holdet på udebane spillede 1-1 med Kolding IF. Jini Kauko udligende for EfB i anden halvleg.

Trods en massiv overvægt i spil og chancer til Esbjerg fB, så lykkedes det ikke at hente tre point til kontoen i 1. division, da holdet spillede 1-1 med Kolding IF på udebane. Joni Kauko scorede for EfB i anden halvleg efter et hjørnespark.
EfB satte fra første minut tonen i opgøret med kontrollerende boldbesiddelse og et spilovertag på Koldings banehalvdel.
Det var dog hjemmeholdet, der tilspillede sig kampens første store chance, da Jeppe Højbjerg i målet blev tvunget til en pragtredning efter blot fire minutters spil.
Kolding fik tid og plads til at slå en bold ind i feltet, som EfB ikke fik clearet.
Ved bagerste stang dukkede en modstander op, og fik afsluttet tæt under mål, men Højbjerg var på plads og fik reddet på stregen, og afværget en frygtelig start på opgøret.
Da der var spillet godt et kvarter burde EfB have bragt sig foran.
Andri Bjarnason blev sendt afsted i dybden, og angriberen stak af fra Kolding-forsvaret, der appellerede for offside.
Alene igennem valgte islændingen den uselviske løsning med en pasning på tværs til Mathias Kristensen, der stormede med frem. Desværre manglede afleveringen den afgørende skarphed, og en forsvarsspiller fik afværget et esbjergensisk føringsmål.
10 minutter senere kom også Pyry Soiri, der startede på højre-kanten, til en chance af de større.
Finnen tog et godt løb bagom Kolding-forsvaret, og fik serveret en flot bold, som han pillede ned på fineste vis. Afslutningen i en-mod-en-situationen med målmanden var dog desværre ikke af samme høje kvalitet.
Anderledes skarpe var Kolding efter 27 minutter, da hjemmeholdet bragte sig foran med 1-0.
EfB blev fanget højt oppe i banen på en omstilling, og pludselig endte anfører og forsvarsstyrmand Rodolph Austin i en ren løbeduel med en modstander.
Austin tabte denne, og den direkte modstander serverede bolden for sin fremadstormende holdkammerat, der tog et træk og hamrede føringen i hus.
Yderligere blev der ikke scoret i de første 45 minutter trods et stort EfB-overtag i spillet med bolden igen mod slutningen af halvlegen.
Cheftræner Olafur Kristjansson benyttede pausen på at bytte to spillere.
Ind fra anden halvlegs start blev Joni Kauko og Daniel Anyembe således sendt, og det gav EfB en ekstra dimension i det offensive spil.
Begge gik straks ind i spillet og var gode til at gå med frem og angribe Kolding-feltet.
Også resten af EfB-holdet trykkede på, og efter 56 minutter lykkedes det at skabe en god mulighed.
Clinton Antwi, der kampen igennem gik med frem fra sin back-position, lagde en god bold ind i feltet, som Soiri steg til vejrs og headede på. Desværre stod overliggeren i vejen.
I vejen var der dog intet et par minutter senere, da Kauko udlignede til 1-1 på et hjørnespark.
Ankersen sendte en perfekt bold ind på kanten af det lille felt, hvor den stærke midtbanespiller steg til vejrs, og fik headet i mål.
Uafgjort var ikke nok for EfB, der jagtede yderligere en scoring.
Således kom Bjarnason til et par fine muligheder, men manglende skarphed og godt målmandsspil kom på tværs.
I slutminutterne fik to kæmpe-store chancer, der burde have resulteret i scoringer.
Først måtte Ankersen se sin afslutning fra sin position midt i feltet blokeret på stregen, inden indskiftede Yuriy Yakovenko fik en friløber fra midten.
Ukraineren gik flot forbi Kolding-målmanden, og fik afsluttet mod mål. Han måtte dog se en heroisk kæmpende forsvarer komme glidende og beskytte eget net.
Til sidst forsøgte EfB atter at fremtvinge den afgørende scoring, men ind ville bolden ikke, og derfor sluttede det 1-1 i Kolding.
EfB spiller igen allerede tirsdag, når holdet hjemme på Blue Water Arena tager imod Hvidovre IF.

Kolding IF – Esbjerg fB 1-1 (1-0)
27′ 1-0 Denis Fazlagic
58′ 1-1 Joni Kauko
9 Andri Bjarnason
46′ Joni Kauko (Mathias Kristensen)
46′ Daniel Anyembe (Jonas Mortensen)
70′ Yuiry Yakovenko (Andri Bjarnason)