EfB spillede 2-2 med Viborg

I et ikke specielt velspillet topopgør på Blue Water Arena lørdag eftermiddag i 1. division måtte Esbjerg fB tage til takke med et enkelt point mod Viborg FF. Andri Bjarnason udligende til slutresultat 2-2 kort før tid.

Lørdag var der dømt topkamp på Blue Water Arena, da Esbjerg fB tog imod Viborg FF i 1. division i et opgør, der sluttede uafgjort 2-2. Jakob Ankersen og Andri Bjarnason scorede EfB’s mål.
Gæsterne fra Viborg fik den bedste start på opgøret, idet midtjyderne med ryggen i vinden indledte første halvleg med et tryk på EfB-bagkæden.
Efter seks minutter lykkedes det også viborgenserne at komme frem til den første afslutning, da en lang bold blev sendt ned bag Rodolph Austin og de øvrige forsvarere.
Angriberen mistimede tæmningen, men nedfaldsbolden faldt ned foran feltet, hvorfra der blev sparket på mål. Kvaliteten manglede dog, og afslutningen fløj et par meter over.
EfB arbejdede sig langsomt men sikkert ind i kampen uden, at det dog kastede de store scoringsmuligheder af sig.
Tættest på i den første fase var Mathias Kristensen efter godt et kvarters spil. Kantspilleren flugtede til et indlæg af Jakob Ankersen, men skuddet manglede præcision, og gik et stykke over mål.
Kort tid efter faldt den første scoring så, og det var desværre til Viborg.
Et ellers ufarligt indlæg ind i feltet gik igennem til modsatte kant, hvor Kristensen gik ned i en glidende tackling for at få bolden.
Han mistimede dog sin aktion, hvilket gav Viborg en fri skudposition fra 15-16 meter, og det blev udnyttet til at sende bolden i mål bag Jeppe Højbjerg.
Nede med 0-1 kæmpede EfB noget for at skabe kampen og sætte dagsordenen.
Kendetegnede for præstationen hidtil var, at det lykkedes at udligne til 1-1 efter godt en halv time på en situation lidt ud af ingenting.
Ankersen kom flot igennem i venstre-siden, og fra sin position i siden af feltet fik han hårdt presset sendt en bold ind i feltet.
Indlægget snød Viborg-målmanden og gik i en blød bue henover ham og i det lange målhjørne.
Udligningen gav EfB selvtillid, og holdet dominerede i de efterfølgende minutter
Blandt andet lykkedes det Kristensen at komme først på et fint indlæg af Jonas Mortensen, der var flittig til at gå med frem og angribe.
Denne gang var Viborgs bagerste mand dog vågen, og han lod ikke bolden sejle ind igen.
Men kort før pausen fik EfB en kold spand vand smidt i hovedet.
En lang bold op i banen endte til duel for Austin og en Viborg-angriber. Denne tabte jamaicaneren, hvilket gav en friløber til modstanderen.
Alene med Højbjerg, der stormede ud af sit mål for at afværge, blev bolden effektivt vippet over ham og i nettet til viborgensisk pauseføring på 2-1.
EfB åbnede anden halvleg bedre, end holdet sluttede første.
Således blev Viborg fra første fløjt skubbet langt tilbage på banen, men det kneb med at lirke sig vej igennem den defensivt indstillede modstander.
Cheftræner Olafur Kristjansson reagerede på de offensive udfordringer efter en times spil, da 17-årige Zean Dalügge blev sendt på banen til sin hjemmebanedebut.
U19-holdets topscorer lagde sig straks ind på venstre-kant, og sendte Ankersen over på den modsatte.
Trods mange gode intentioner og overvægt i boldbesiddelse foran Viborg-feltet lykkedes det ikke EfB for alvor at blive farlige.
Derfor blev Andri Bjarnason og Daniel Anyembe og sendt i kamp godt 10 minutter senere således, at der formationsmæssigt var to deciderede angribere helt fremme.
Samtidig blev EfB en anelse mere primitive i tilgangen til at angribe, og det kastede et sandt bombardement af Viborg-feltet af sig.
Det gav pote efter 81 minutter, da netop indskiftede Bjarnason og Anyembe flot fandt hinanden.
Højre backen sendte en perfekt bold ind i feltet, som den islandske angriber fik pandet i kassen via fjerneste stolpe.
I slutminutterne jagtede EfB alle tre point godt hjulpet på vej af de fremmødte tilskuere, men Viborg fik lukket ned, og der blev derfor ikke scoret yderligere.
Næste opgave for EfB er torsdag, når Silkeborg IF kigger forbi Esbjerg i Sydbank Pokalen.

Esbjerg fB – Viborg FF 2-2 (1-2)
22′ 0-1 Jakob Bonde
33- 1-1 Jakob Ankersen
42′ 1-2 Sebastian Grønning
81′ 2-2 Andri Bjarnason
23 Yuiry Yakovenko
61′ Zean Dalügge (Mathias Kristensen)
74′ Andri Bjarnason (Lasha Parunashvili)
74′ Daniel Anyembe (Jonas Mortensen)