EfB spillede 2-2 med Viborg

Esbjerg fB havde onsdag eftermiddag inviteret Viborg FF inden for på Blue Water Arena til opstartsperiodens tredje træningskamp, og det tætte opgør sluttede uafgjort 2-2.

Godt 400 abonnementskortholdere og samarbejdspartnere så onsdag eftermiddag Esbjerg fB spille uafgjort 2-2 med Viborg FF på Blue Water Arena. Patrick Egelund scorede et flot mål for EfB godt et kvarter før tid, inden Andri Bjarnason udlignede i sidste minut.
EfB fik en god start på opgøret, og efter fire minutters spil var det tæt på, at holdet kunne juble over 1-0.
Joni Kauko kom først på en nedfaldsbold i feltet, og finnen afsluttede resolut første gang, men målmanden i Viborg-målet hev en flot redning frem.
Gæsterne fra Viborg bed dog også fra sig i indledningen, og en håndfuld minutter senere lykkedes det således en angriber at komme til afslutning tæt under mål, men Jeppe Højbjerg på stregen afværgerede.
Spillet bølgede generelt frem og tilbage i første halvleg, og hos EfB blev særligt kanterne ved Jakob Ankersen og Patrick Egelund sat i scene med dybdeløb.
Netop Ankersen, der fik sin uofficielle comeback-kamp på hjemmebane, bragte da også sig selv i en god situation efter en halv times spil.
Fra venstre-kanten trak han ind i banen, hvor han med en følt inderside forsøgte at sende bolden i det lange hjørne.
Målmanden havde dog læst afslutningen, og gjorde sit arbejde ved at gribe den.
I den anden ende viste viborgenserne sig anerledes skarpe efter 36 minutter, da EfB kom bagud med 0-1.
På et hjørnespark steg en forsvarer til vejrs mellem venner og fjender, og han kunne let heade bolden i nettet.
Yderligere blev der ikke scoret i en første halvleg, der sluttede med silende regn.
EfB kom fra start efter pausen med en større energi end de første 45 minutter, og straks satte holdet Viborg under pres.
Det kastede blandt andet en god afslutning af sig til Kauko fra kanten af feltet, men bolden strøg lige akkurat over mål.
Tempoet faldt dog hurtigt igen, hvilket cheftræner Olafur Kristjansson forsøgte at ændre på med en trippel-indskiftning efter godt en time.
Simon Bækgård, Daniel Anyembe og Andri Bjarnason blev alle sendt på banen i håbet om at skabe et momentum, men de var knapt nok nået ind på deres positioner før der stod 2-0 til Viborg.
Fra 20-25 meter hamrede en Viborg-spiller resolut til en nedfaldsbold, og han ramte den så flot, at den strøg igennem forsvaret og ind bag Højbjerg, der ikke kunne nå ned til den.
Tre minutter senere fik EfB en gylden mulighed for at bringe sig tilbage i kampen, da dommeren fløjtede et straffespark.
Ankersen tog sig af sparket, men målmanden vandt den duel og reddede sparket.
Det slog dog ikke de blå-hvide spillere ud, for i det 72. spilleminut lykkedes det at reducere til 1-2 ved Egelund.
Kantspilleren var resolut på en bold, der langsomt faldt ned uden for feltet, og med flot timing fik han nettet til at blafre.
Mod kampens slutning satsede EfB mere og mere på udligningen, hvilket omvendt gav plads den anden vej.
Det kastede et par forkølede afslutninger af sig fra distancen til Viborg.
To minutter før tid var det indskiftede Pyry Soiri, der var tæt på.
Finnen nåede højest ved bagerste stolpe på et fint indlæg af Kauko, men hovedstødsafslutningen strøg over.
Sekunder efter lykkedes det så endelig at udligne til 2-2.
Den nytilkomne angriber Bjarnason dukkede op i det lille felt, og han kunne let afsluttet et flot angreb fra højre-siden og sende bolden i mål efter et fremragende oplæg af Soiri, som også Anyembe var involveret i.
Der blev ikke scoret yderligere, og det sluttede således uafgjort.

Esbjerg fB – Viborg FF 2-2 (0-1)
36′ 0-1 Lars Kramer
66′ 0-2 Tobias Bech
72′ 1-2 Patrick Egelund
90′ 2-2 Andri Bjarnason
23 Yuriy Yakovenko
64′ Simon Bækgård (Mads Larsen)
64′ Daniel Anyembe (Jonas Mortensen)
64′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
74 Nicklas Røjkjær (Jakob Ankersen)
74′ Pyry Soiri (Patrick Egelund)
82′ Viktor Tranberg (Kevin Conboy)
90′ Marcus Kristensen (Joni Kauko)