EfB tabte 0-2 i Lyngby

Esbjerg fB kom søndag ned på jorden efter sejren i forårs-premieren over FC København, da holdet i Lyngby tabte med 0-2 trods fint spil i perioder.

Trods flere fine scoringsmuligheder lykkedes det ikke Esbjerg fB søndag eftermiddag at tage point på udebane mod Lyngby BK. Således vandt hjemmeholdet med 2-0 på scoringer af Gytkjær og Corlu.
Kampen blev indledt med et massivt overtag til Lyngby, som med hurtige pasninger og stor angrebslyst formåede at ryste EfB-defensiven flere gange i det første kvarter.
Allerede efter tre minutter var hjemmeholdet således tæt på at bringe sig foran med 1-0 efter et knivskarpt frispark fra højre-siden. Bolden gik igennem feltet, og havde kurs mod målnettet, men i sidste øjeblik kom Vito Mannone til undsætning, og fik afværget en frygtelig start.
Kort efter var Lyngby atter tæt på at score, da det blev til en afslutning tæt under mål efter en nedfaldsbold. Heldigvis for EfB kom Søren Reese i vejen på stregen, og fik sendt bolden udover baglinjen.
Efter 15 minutter gik den så dog ikke længere for EfB, der måtte indkassere en scoring efter godt Lyngby-spil.
Med gode kombinationer i den højre side af banen fik en kantspiller alt for god tid og plads til at slå en hård, flad bold ind foran mål, hvor en Lyngby-spiller uden problemer kunne sætte indersiden på og bringe holdet foran med 1-0.
Lyngby fortsatte ufortrødent efter scoringen med at presse EfB, der slet ikke kunne finde fodfæste i de første 30 minutter.
Mod slutningen af første halvleg præsenterede EfB sig markant bedre bedst illustreret ved et godt angreb sammensat af Rafal Kurzawa, Joni Kauko og Ante Erceg, som med hurtige pasninger og en fiks hælaflevering splittede Lyngby-forsvaret ad.
Godt og forudseende målmandsspil fra Lyngby gjorde dog, at det flade indlæg fra baglinjen ikke nåede frem til Mohammed Dauda i boksen.
Lyngby angreb dog også, og kun en stærk redning fra Mannone i en en-mod-en-situation forhindrede en 2-0-scoring inden pausen.
Få minutter inden slutfløjt på første halvleg burde Erceg havde udlignet til 1-1, da han fra fri position i målfeltet afsluttede langt over mål på en god aflevering fra Jacob Lungi Sørensen.
Anden halvleg var knapt fløjtet i gang før Lyngby fik alletiders mulighed for at score til 2-0.
Fra midten af banen havde hjemmeholdet pludselig frit løb ned mod Mannone, der kom fint ud, og tvang angriberen til at lobbe bolden forbi mål.
Som minutterne gik fandt EfB det bedre spil frem, og holdet sad tungt på begivenhederne i størstedelen af anden halvleg.
Med angreb over begge kanter lykkedes det at lægge pres på Lyngby-defensiven via gode indlæg, og ofte resulterede det også med afslutninger på andenboldene.
Disse var dog ikke præcise nok til at fremtvinge den udlignende scoring.
Små 20 minutter før tid valgte cheftræner Lars Olsen at erstatte en hårdt-arbejdende Dauda med Patrick Egelund, og den vævre kantspiller indgik straks i spillet.
I det 81. minut afsluttede netop Egelund et godt angreb, men fra kanten af det lille felt fik han ikke godt nok ram på bolden, som gik langt over mål.
I de døende minutter af opgøret var der tale om stormløb mod Lyngby-målet, hvor EfB sendte den ene bold efter den anden ind i boksen.
Lyngby-defensiven stod dog solidt placeret gang på gang, og kunne lukrere på, at EfB havde smidt stort set alle mand frem.
Det udnyttede hjemmeholdet tre minutter før tid i en omstilling, hvor Mannone måtte hente bolden ud af nettet for anden gang, da han blev passeret til slutresultat 2-0 til Lyngby.
EfB spiller igen allerede lørdag, når FC Nordsjælland gæster Blue Water Arena.

Lyngby BK – Esbjerg fB 2-0 (1-0)
15′ 1-0 Frederik Gytkjær
87′ 2-0 Rezan Corlu
10 Mohammed Dauda
72′ Patrick Egelund (Mohammed Dauda)
82′ Franz Brorsson (Ante Erceg)