EfB tabte generalprøven med 0-2

Esbjerg fB spillede torsdag eftermiddag den sidste træningskamp i vinteropstarten, da holdet tørnede sammen med tjekkiske FC Slovacko. Trods en god præstation i især første halvleg måtte EfB se sig slået med 0-2.

Torsdag eftermiddag testede Esbjerg fB mod FC Slovacki fra den bedste række i Tjekkiet i den sidste træningskamp i vinteropstarten, inden det går løs i 3F Superligaen fredag d. 14. februar på Blue Water Arena mod FC København. Holdet leverede en god indsats, men tabte med 0-2 efter en indkasseret scoring i begge halvlege.
Med en meget strid modvind til EfB i første halvleg blev kampen sat i gang, og vejrforholdene bekom Slovacko bedst. EfB blev således skubbet tilbage på banen, og skulle lige bruge de indledende minutter på at finde fodfæste.
Det lykkedes dog EfB at sætte flere fine angreb sammen, men det kneb med at få dem omsat til scoring.
Anderledes skarpe var Slovacko, som efter 23 minutters spil udnyttede medvinden til at score til 1-0.
Tjekkerne sendte et indlæg ind fra højre-siden, hvor Rafal Kurzawa forsøgte at cleare. Vejrforholdene gjorde dog, at bolden ikke røg langt nok væk, og det udnyttede en modspiller fra kanten af feltet til at sparke fladt første gang, og imellem venner og fjender måtte målmand Vito Mannone se sig passeret langs fjerneste stolpe.
Kurzawa var i den anden ende kort tid efter involveret i en god mulighed skabt på godt forarbejde af Yuriy Yakovenko og Ante Erceg.
Yakovenko, der var tilbage i startopstillingen, erobrede således bolden i fællesskab med Erceg, og fra sin position i den ene side, sendte han en god bold ind til Kurzawa. Polakken, der lå som hængende angriber i første halvleg, afsluttede flot mod det fjerne hjørne, men en stor redning afværgerede udligningen.
I det hele taget stod den tjekkiske målmand godt, og på det efterfølgende hjørnespark måtte Rodolph Austin se sit fremragende hovedstødsforsøg reddet tæt under mål.
EfB udnyttede den gode periode til at lægge et pres på Slovacko, og Kurzawa skulle få endnu en fin afslutningsmulighed fra kanten af feltet.
På et frispark begået mod Jacob Lungi Sørensen sendte Kurzawa et kvalificeret skud afsted, men bolden strøg lige over mål.
Det var på forhånd aftalt, at Jeppe Højbjerg skulle spille anden halvleg, ligesom Jonas Mortensen skulle afløse Jeppe Brinch på backen, og det var de eneste to indskiftninger cheftræner Lars Olsen foretog efter de første 45 minutter.
Med vinden i ryggen kom EfB fint ud til den sidste del af kampen, men rytmen og tempoet faldt stille og roligt i takt med, at tiden gik.
Dette skyldtes ikke mindst en masse indskiftninger hos begge hold, og EfB foretog hele seks af dem i løbet af den sidste halve time.
Tættest på en udligning til 1-1 var Lungi, der så at Slovacko-målmanden var langt ude af sit mål. Med en intelligent afslutning fra midten af banen forsøgte han med et godt skud, men en stor redning oppe under overliggeren gjorde, at bolden ikke fik nettet til at blafre.
Et kvarter før tid faldt så kampens sidste scoring og den reelle afgørelse, da Slovacko i en omstilling fik tilkendt et straffespark begået af Mohammed Dauda, der blev fanget i en situation i feltet og ikke kunne undgå benspænd.
Fra pletten i feltet blev det 2-0, selvom Højbjerg var få millimeter fra at nappe skuddet.
Kort før tid måtte indskiftede Pyry Soiri lade sig udskifte med en skade.
Yderligere blev der ikke scoret, og EfB måtte derfor se sig slået i generalprøven.
EfB rejser hjem fra en god træningslejr i Tyrkiet fredag.

Esbjerg fB – FC Slovacko 0-2 (0-1)
23′ 0-1
75′ 0-2 (straffe)
23 Yuriy Yakovenko
46′ Jeppe Højbjerg (Vito Mannone)
46′ Jonas Mortensen (Jeppe Brinch)
60′ Viktor Tranberg (Kevin Conboy)
60′ Mathias Kristensen (Ante Erceg)
60′ Lasha Parunashvili (Jacob Lungi Sørensen)
70′ Mads Larsen (Rafal Kurzawa)
78′ Pyry Soiri (Mohammed Dauda)
85′ Patrick Egelund (Pyry Soiri)