EfB tabte i Randers

Esbjerg fB formåede ikke at overføre en ellers godkendt præstation i første halvleg, hvor Daniel Anyembe efter en halv time scorede sit første mål i EfB-trøjen, til efter pausen, hvor Randers scorede tre gange. EfB måtte således lukke en skuffende sæson ned med et 1-3-nederlag.

Esbjerg fB var onsdag på sæsonens sidste opgave i 3F Superligaen, da EfB tabte 1-3 på udebane i Randers. Daniel Anyembe scorede sit første mål i den blå og hvide trøje efter en halv times spil, men Randers løb med sejren, idet hjemmeholdet scorede hele tre gange efter pausen.
Cheftræner Troels Bech havde flere rokeringer på holdet, og blandt andet rykket Anyembe og Austin op på midtbanen, hvilket gav plads til unge Jonas Mortensen på backen.
Spillet bølgede frem og tilbage i kampens start, hvor hjemmeholdet havde et farligt indlæg fra højre, som den første offensive aktion.
Det var dog EfB, der kom tættest på, da Rodolph Austin efter ti minutter smadrede et frispark på tværstangen fra 25-30 meter.
Minuttet senere var det igen lige ved for udeholdet. Patrick Egelund tæmmede bolden til Daniel Anyembe, som sparkede første gang – desværre i favnen på keeperen.
Efter små tyve minutter var Randers pludselig to mand alene mod Mannone, men Kevin Conboy kom godt tilbage og afviste den farlige situation.
Midtvejs i første halvleg bød Egelund sig også til, men en ellers fin afslutning ramte stolpen.
Efter en halv times spil blev det fortjent en føring til EfB, da Anyembe tog et godt løb i dybden og modtog bolden fra Egelund, inden han køligt løftede bolden over keeperen. I øvrigt Anyembes første mål i EfB-trøjen.
Randers tilspillede sig ikke mange chancer, og i stedet var det igen EfB med en afslutning. Mohammed Dauda trykkede af fra kanten af feltet, men skuddet fortsatte forbi stolpen.
Kort inden pausen viste Mannone høj klasse mellem stængerne, da han over to omgange hev et par fantastiske redninger frem, og sikrede dermed EfB’erne en 1-0-føring ved pause.
Randers kom ud med et lille tryk efter pausen, men EfB tog hurtigt fat igen, og et flot opspil i venstre side var tæt på at forøge målscoringen.
Mohammed Dauda sendte et indlæg mod bagrummet, hvor Jacob Lungi helt umarkeret ikke fik timet afslutningen.
Efter en times spil kom Troels Bechs mandskab dog for langt tilbage at stå, og det gav nogle hektiske minutter i defensiven foran Vito Mannone. Det udnyttede Randers på bedste vis ved at udligne til 1-1.
Et indlæg blev headet på tværs i feltet, hvor en Randers-spiller fra tæt hold kunne sparke bolden ubesværet i mål.
Esbjerg-spillerne havde det svært herefter, og Randers forsøgte sig med adskillige indlæg mod EfB’s defensiv, der anført af Mannone ofte fik bokset bolden ud af farezonen.
Med ti minutter igen gik den dog ikke længere for EfB-mandskabet.
En bold blev spillet tilbage mod en Randers-spiller, som flot placerede læderet i det lange hjørne uden chance for Vito Mannone i målet.
EfB var dog tæt på at svare hurtigt igen efter en god soloaktion fra Egelund, der måtte se et fint skud tage stolpen for anden gang i kampen.
Egelund havde kort efter endnu en afslutning, men denne gang lige i favnen på keeperen.
Til slut var Mannone helt med fremme på en dødbold, men i stedet for en udligning kunne hjemmeholdet omstille og trille bolden i det tomme mål til 3-1.
EfB lukkede således en skuffende sæson ned med et nederlag på 1-3 i Randers.

Randers FC – Esbjerg fB 3-1 (0-1)
30′ 0-1 Daniel Anyembe
66′ 1-1 Vito Hammershøj-Mistrati
79′ 2-1 Vito Hammershøj-Mistrati
90’+4 3-1 Vito Hammershøj-Mistrati
47 Patrick Egelund
69′ Lasha Parunashvili (Daniel Anyembe)
76′ Nicklas Røjkjær (Mohammed Dauda)
86′ Viktor Tranberg (Rodolph Austin)
86′ Pyry Soiri (Patrick Egelund)