EfB tabte klart i Odense

Esbjerg fB lukkede søndag aften grundspillet i 3F Superligaen ned på værst tænkelige måde, da holdet i Odense tabte med 1-3 til OB. Fynboerne førte med 3-0 ved pausen, inden Mads Larsen reducerede kort før tid.

Søndag blev den sidste spillerunde i 3F Superligaens grundspil afviklet, da Esbjerg fB på udebane i Odense gæstede OB. EfB’erne ramte ikke dagen, og tabte reelt opgøret i første halvleg, da holdet kunne gå til pause med 0-3. I anden halvleg var præstationen bedre, og det lykkedes indskiftede Mads Larsen at reducere til 1-3 kort før tid, som også blev kampens resultat.
Opgøret åbnede med et spilovertag til hjemmeholdet-
OB ville gerne spille langs jorden op igennem midten af banen, hvilket da også lykkedes flere gange i kampens indledning, men EfB-defensiven viste ingen svaghedstegn, og afviste roligt alle tilnærmelser.
Som tiden skred frem fik EfB bedre og bedre fat, og især højre-siden med Daniel Anyembe og Rafal Kurzawa indgik fint i spillet med Joni Kauko, der efter endt karantæne igen var med i startopstillingen.
Den første store chance tilfaldt dog fynboerne efter 17 minutter, da et hurtigt indkast blev eksekveret og pludselig skabte en god skudmulighed fra en spids vinkel i feltet.
Vito Mannone i målet var dog på plads, og med en god fodparade fik han afværget en chokstart.
Målmanden var dog chanceløs fem minutter senere, da OB udnyttede sløset EfB-forsvarsspil til at bringe sig foran med 1-0.
Et indlæg fra venstre-siden blev sendt ind i feltet, hvor bolden fik lov at passere hele vejen igennem, inden den til sidst landede for fødderne af en OB-spiller, der med en sikker inderside let kunne score i det lange hjørne.
Otte minutter senere måtte EfB’erne atter hente bolden ud af nettet, da det blev 2-0 på et mærkværdigt mål.
Således blev et indlæg helt ude fra sidelinjen sendt ind over, men bolden sejlede hen over Mannone, der blot kunne stå og se til, at den sejlede i det lange hjørne.
Nede med to jagtede EfB en reducering inden pausen for at skabe spænding om udfaldet, men det lykkedes ikke og det blev i stedet endnu værre.
OB scorede nemlig endnu engang inden pausen efter en forsvarsfejl af EfB, og lukkede dermed reelt opgøret allerede i første halvleg.
Fra anden halvlegs start blev Patrick Egelund sat på banen, og den hurtige offensiv-spiller indgik straks i spillet uden, at det dog lykkedes EfB at skabe nævneværdigt med muligheder.
Fra bænken blev der satset yderligere et kvarter efter, da de to offensivspillere Ante Erceg og Mads Larsen også blev sendt i ilden.
Som minutterne gik satsede EfB mere og mere på at komme på scoringstavlen, og det lykkedes kort før tid ved Larsen, der var hurtig over en returbold i det fynske målfelt, og fik sparket bolden i nettet.
Mere skete der ikke på Fyn, og EfB måtte forlade banen med nul point.
Resultatet betyder, at EfB slutter på 13.-pladsen i grundspillet i Superligaen, som starter i næste weekend. I puljespillet er modstanderne Randers FC, AC Horsens og Hobro IK.

OB – Esbjerg fB 3-1 (3-0)
23′ 1-0 Ryan Johnson Laursen
31′ 2-0 Sander Svendsen
44′ 3-0 Aron Elis Thrandarson
84′ 3-1 Mads Larsen
23 Yuriy Yakovenko
46′ Patrick Egelund (Lasha Parunashvili)
62′ Mads Larsen (Joni Kauko)
62′ Ante Erceg (Mohammed Dauda)