EfB tabte klart i Randers

Esbjerg fB lukkede søndag eftermiddag året ned på kedeligste vis, da holdet på udebane i Randers fortjent tabte med 0-3 efter en dårlig præstation.

Randers FC viste sig for stærke søndag eftermiddag i 3F Superligaens sidste spillerunde i 2019, idet Esbjerg fB tabte med 0-3. Kronjyderne var foran med to ved pausen.
Hjemmeholdet fra Randers startede kampen klart bedst med et stort tryk på EfB-defensiven, og allerede efter fire minutter burde kronjyderne have bragt sig foran med 1-0.
En nedfaldsbold efter et hjørnespark lå pludselig stille tæt under mål, men heldet var med EfB i situationen, og bolden strøg ud over baglinjen snert om den ene opstander.
Efter ni minutter gik den dog ikke længere for EfB, da Randers på et straffespark sikkert sparkede sig foran.
Værterne slog en hurtig omstilling efter en mistimet clearing midt på banen, og fra baglinjen blev bolden sendt skråt tilbage. Her ramte den Jeppe Brinch, der lå vandret i sin glidende tackling, på armen, og dommeren tøvede ikke med at fløjte på straffesparkspletten.
Målet rystede EfB, der slet ikke kunne få det offensive spil til at fungere.
Således blev mange bolde enten tabt, når holdet nærmede sig Randers’ banehalvdel, eller smidt uprovokeret væk med dårlige afleveringer.
Først efter en halv times tid begyndte pasningerne og angrebene at blive bedre.
Backerne Jesper Lauridsen og Jonas Mortensen kom frem og indgik i pasningsspillet uden, at det dog udmyntede sig i oplagte scoringsmuligheder.
Trods de gode intentioner og det opløftende spil blev kampen reelt lukket kørt før pausen.
I det 43. spilleminut blev det nemlig 2-0 til Randers, da tæt under bolden blev sparket op i hjørnet uden chance for Jeppe Højbjerg.
Efter pausen fortsatte kampbilledet fra første halvleg.
Derfor kom det ikke som det største chok, at EfB i det 54. minut måtte indkassere den tredje scoring.
3-0-målet faldt efter et flot Randers-angreb i den højre side af banen. Med hurtige kombinationer og til sidst en skarp pasning ind midt i feltet blev Højbjerg endnu gang passeret med en bold sparket op i målhjørnet.
Herefter handlede det udelukkende om at få sat en prop i, så ydmygelsen ikke blev større.
Små 10 minutter før tid burde Joni Kauko have reduceret til 1-3, da han kom først på et godt indlæg tæt under mål, men symptomatisk for finnens og holdets præstation, så blev bolden sendt langt over mål.
Der blev ikke scoret yderligere trods et spark på tværstangen fra Mathias Kristensen og et kvalificeret forsøg fra indskiftede Patrick Egelund, og EfB fik dermed den værst tænkelige afslutning på et i forvejen skuffende efterår.

Randers FC – Esbjerg fB 3-0 (2-0)
Målscorere:
9′ 1-0 Saba Lobhzanidze
43′ 2-0 Emil Riis
54′ 3-0 Björn Kopplin
9. Adrian Petre
61′ Daniel Anyembe (Adrian Petre)
76′ Pyry Soiri (Jonas Mortensen)
85′ Patrick Egelund (Mark Brink)