EfB tabte tæt opgør i Telia Parken

EfB led søndag eftermiddag et knebent nederlag på 0-1 i Telia Parken til FC København trods en fin præstation, hvor skarpheden dog manglede i de afgørende aktioner.

Det var hjemmeholdet, som kom bedst ud til kampen, idet københavnerne i løbet af det første kvarters tid fik etableret et stort pres på EfB-defensiven.
FCK-angriber Nicolaj Thomsen måtte således se sin afslutning tage overliggeren, ligesom Jeppe Højbjerg i målet måtte hive en stor redning frem i kampens indledning.
Herefter stilnede presset af samtidig med, at EfB kom bedre og bedre med i opgøret. Yuriy Yakovenko, der havde fået genvalg i startopstillingen efter en god præstation i seneste runde mod Vejle, leverede en stor arbejdsindsats helt fremme, og han skånede hverken sig selv eller modstanderne.
Det skabte plads til holdkammeraterne, og både Mathias Kristensen og tilbagevendte Adnane Tighadouini fik sparket mod mål fra distancen i første halvleg.
Den kynisme EfB manglede foran målet, havde FCKs Mohamed Daramy kort før pausen, da han udnyttede en fri position midt i feltet til at sende en flad afslutning i nettet til 1-0 uden chance for Jeppe Højbjerg.
I det 41. spilleminut blev FCK reduceret til 10 spillere, da angriber Jonas Wind modtog sit andet gule kort.
EfB udnyttede fra anden halvlegs start, at holdet var en mand mere på banen end hjemmeholdet, og der blev straks etableret et pres på FCK, der pludselig stod langt tilbage på banen.
Joni Kauko var tættest på, da han efter omkring en times spil afsluttede et fornemt angreb med at sende Jesper Lauridsens aflevering på overliggeren.
I den efterfølgende periode kom også Yuriy Yakovenko, Mark Brink og Mathias Kristensen til gode afslutninger, men den sidste skarphed manglede.
Som tiden gik satsede cheftræner John Lammers mere og mere på den vigtige udligning, og offensivspillerne Adrian Petre, Mads Larsen og Emmanuel Oti Essigba blev sendt på banen.
En stærk FCK-defensiv formåede dog at lukke helt af, og derfor lykkedes det ikke EfB at score det udlignende mål til 1-1.
Anfører Markus Halsti var efter kampen selvfølgelig ærgerlig over resultatet, mens så samtidig opløftende momenter, som kan bruges i den kommende hjemmekamp.
-Det var en svær kamp mod en svær modstander, og det vidste vi, at det ville blive, men jeg mener, at vi kan tage en helt masse med videre. Nu skal vi lige have kigget på, hvad vi kan gøre bedre, og så er vi klar til hjemmekampen mod FC Midtjylland på søndag, siger han.