EfB tabte til FCM i reserveopgør

Esbjergs reserver tabte med 4-0 til et fysiskt stærkt mandskab fra FC Midtjylland, der viste skarpheden på dødbolde. Første halvleg var en lige affære, men efter pausen havde hjemmeholdet det svært.

Kampen startede meget jævnbyrdig på Gl. Vardevej, hvor FC Midtjylland gæstede EfB i Reserveligaen tirsdag eftermiddag. Det var dog udeholdet, der kom bedst fra land og på flot vis bragte sig foran 1-0 efter ti minutters spil. Et velplaceret skud fra kanten af feltet fandt vej til det lange hjørne.
Efter et kvarters spil viste Brent McGrath gode takter og spillede Simon Bækgård, der forsøgte sig med et følt spark, men Midtjylland-defensiven fik blokeret skuddet. McGrath var igen farlig kort efter og forsøgte at flugte den ind foran mål, hvor Adrian Petre stod klar, men gæsternes keeper kom godt ud og parerede indlægget ud af farezonen.
Spillet bølgede frem og tilbage og det sidste kvarter af første halvleg var præget af fysisk spil med mange dueller. Det gav derfor ikke de store offensive aktioner fra de to mandskaber, men Okosun fik dog muligheden for at fordoble udeholdets føring kort inden pausen, hvor Lasse Mikkelsen måtte agere redningsmand med en fin aktion mellem stængerne.
Efter pausen fik FC Midtjylland mere og mere taget på EfB, og de stod også for den første reelle chance i anden halvleg. Et hjørnespark blev slået mod bagerste stolpe og det var også tæt på, at kampens anden scoring blev en realitet, men EfB-defensiven fik afværget over to omgange.
Efter en times spil, var EfB omstillingsparate og det gav til slut plads til Brent McGrath på højrekanten, der forsøgte at finde indskiftede Patrick Egelund i bagrummet. Den sidste kvalitet og præcision manglede dog for kantspilleren.
I løbet af anden halvleg blev fem U-spillere skiftet på banen for Esbjerg-mandskabet, der desværre kunne se gæsterne fra Heden score til både 2-0 og 3-0 med fem minutters mellemrum, da der var små tyve minutter tilbage af opgøret.
Med ti minutter igen faldt kampens fjerde og sidste mål, og det var igen FC Midtjylland, der stod for scoringen. 4-0 til FC Midtjylland, som også blev slutresultatet på trods af en god mulighed til unge Rasmus Rejnhold kort før tid.
– Jeg synes, vi er godt med i første halvleg og forsøger at gøre modstand mod et godt hold fra FC Midtjylland. Efter 2-0-scoringen, så kan vi dog ikke helt magte opgaven og derfra synes jeg, at det lidt bliver drenge mod mænd, fortalte A+-træner, Lars Vind efter kampen.

Resultat
EfB reserver – FCM reserver 0-4 (0-1)
Målscorere
12′ 0-1
67′ 0-2
72′ 0-3
81′ 0-4
Indskiftninger
46′ Patrick Egelund (Adnane Tighadouini)
46′ Emil Ankersen (Mark Brink)
57′ Rasmus Rejnhold (Noah Nurmi)
63′ Mathias Holm (Adrian Petre)
63′ Tobias Stagaard (Markus Halsti)