EfB tabte til skarpe Randers

Randers FC var skarpest søndag eftermiddag på Blue Water Arena, da holdet slog Esbjerg fB med 3-0 i 3F Superligaen. Rodolph Austin blev udvist midtvejs i anden halvleg.

Esbjerg fB lykkedes ikke med at komme tilbage på sejrssporet søndag eftermiddag i 3F Superligaen, da Randers FC var på besøg. Kronjyderne var kyniske, da mulighederne opstod og med scoringer på vitale tidspunkter lige før og efter pausen, kunne holdet rejse fra Blue Water Arena med en 3-0-sejr og alle tre point.
Randers startede kampen bedst med et højt pres og livlige angreb over begge kanter, hvilket EfB’erne lige skulle vænne sig til.
Derfor var det da også logisk, at kronjyderne kom til opgørets første store mulighed efter knap et kvarters spil. Med en fiks aflevering frem i banen skabte Randers en friløber til angriber Emil Riis Jakobsen. Jeppe Højbjerg kom dog flot ud af målet, og fik afværget forsøget.
Gæsterne fortsatte ufortrødent i positionen som det mest boldbesiddende mandskab med EfB skubbet langt tilbage på banen.
Kun sporadisk lykkedes det at true Randers med hurtige omstillinger, hvor især Pyry Soiri på højrekanten udfordrede flere gange.
På modsatte kant hjemmebane-debuterede Mohammed Dauda, men ghaneseren havde det svært i første halvleg over for Randers’ fysiske og kompromisløse spillestil.
Kort før pausen blev det 1-0 til Randers ved Björn Kopplin. Backen modtog bolden på kanten af feltet, hvor han trådte på den, inden han flot sparkede den op i modsatte målhjørne uden chance for Højbjerg.
John Lammers skiftede Mark Brink ind fra anden halvlegs start i stedet for Pyry Soiri, og det gav EfB en god ro på bolden i angrebene.
Trods de fine takter fik EfB dog en kold spand vand i hovedet, allerede i det 52. minut, da Randers atter scorede. Angriber Emil Riis Jakobsen blev spillet fri i feltet, hvorfra han i umarkeret position tørt sparkede bolden fladt ind bag Højbjerg.
Minuttet senere var Adrian Petre tæt på at reducere til 1-2 fra en spids vinkel, men afslutningen strøg forbi fjerneste opstander.
Og i stedet for reel spænding om resultatet med en EfB-scoring lukkede Randers kampen i det 57. minut med en scoring til 3-0. André Rømer kom først på en nedfaldsbold i feltet, og med en snedig afslutning ind mellem venner og fjender gik bolden fladt i nettet langs den ene stolpe.
Midtvejs i anden halvleg blev arbejdsbetingelserne ikke bedre for EfB-spillerne, da forsvarsstyrmand og anfører i Markus Halstis sygefravær Rodolph Austin udvist efter sit andet gule kort.
Herfra handlede det blot om at få lukket af, så ydmygelsen ikke blev større end allerede tilfældet.
Trods et par halv-gode muligheder til Adrian Petre mod slutningen af opgøret faldt der ikke yderligere scoringer, og 0-3 til Randers blev kampens resultat.

Esbjerg fB – Randers FC 0-3 (0-1)
45′ 0-1 Björn Kopplin
52′ 0-2 Emil Riis Jakobsen
57′ 0-3 André Rømer
23. Yuri Yakovenko
46′ Mark Brink (Pyry Soiri)
66′ Viktor Tranberg (Yuri Yakovenko)
77′ Mads Larsen (Daniel Anyembe)