EfB viste stærk moral i Silkeborg

Esbjerg fB viste flot moral søndag eftermiddag på JYSK Park mod Silkeborg IF, da det lykkedes holdet at komme tilbage fra 0-1 ved pausen og tage alle tre point. Mohammed Dauda scorede det afgørende 2-1-mål.

Det lignede længe et nederlag i Søhøjlandet, da Esbjerg fB gæstede Silkeborg IF, men tre gode minutter midtvejs i anden halvleg kastede to scoringer af sig fra Joni Kauko og Mohammed Dauda, og derfor blev 0-1 vendt til en flot 2-1-sejr.
Opgøret på JYSK Park startede ud med et silkeborgensisk overtag, hvor holdet blandt andet lykkedes at komme til afslutning et par gange inden for de første fem-syv minutter.
Kampbilledet fortsatte i den efterfølgende periode, hvor det ikke lykkedes EfB at få kontrol og ro på bolden grundet aggressivt presspil fra Silkeborg-holdet.
EfB var farlige for første gang efter knap 20 minutter, da Joni Kauko efter fin solo-aktion fremtvang et frispark i favorabel position fire-fem meter uden for feltet.
Mathias Kristensen tog sig af bolden, og sendte den hårdt ind over, hvor hjemmeholdet dog fik clearet.
Efter 22 minutter sendte Kristensen et fladt skud afsted mod mål, men desværre gik bolden en meters penge forbi den fjerneste opstander.
Trods de forbedrede takter var det Silkeborg, der scorede kampens første mål.
Et aggressivt fremstød midt på EfB’s banehalvdel resulterede i en friløber alene mod Jeppe Højbjerg. Målmanden kom flot ud, men kunne ikke forhindre en aflevering på tværs, hvor en rødklædt angriber let kunne trille bolden i mål til 1-0.
Fem minutter før pausen fik EfB en gylden mulighed, da Kauko blev væltet på kanten af feltet.
Selvtillidsfulde Yuriy Yakovenko, der før kampen havde scorede i de seneste seks kampe, tog sig af sparket, som dog manglede kvalitet og derfor gik i muren.
Lige inden dommeren fløjtede fløjtede første halvleg af, var det kun en flot refleksredning af Højbjerg, der gjorde, at det ikke blev 2-0 til Silkeborg.
Jeppe Brinch var således tæt på at overliste sin holdkammerat på stregen, da han uheldigt rettede et fladt indlæg af mod mål.
Efter pausen kom EfB ud i en anden og bedre udgave med spil højt oppe på værternes banehalvdel.
Det kastede en fin mulighed af sig til Daniel Anyembe efter blot et par minutter, da backen på kanten af feltet blev spillet fri og fik sendt en afslutning afsted. Silkeborg-målmanden reddede dog skuddet.
I det 52. minut kunne det dog være gået helt galt, hvis ikke det var for Højbjerg.
Hurtigt kombinationsspil af Silkeborg skabte nemlig en en-mod-en-situation, men sidsteskansen kom flot ud og fik afværget en 2-0-føring til hjemmeholdet.
Efter en time foretog cheftræner Lars Olsen den første indskiftning, da Pyry Soiri blev sendt på banen på bekostning af Kristensen.
EfB sad i denne periode fuldstændig på opgøret mod et Silkeborg-hold, der var trykket helt tilbage.
I det 61. spilleminut var det da også et spørgsmål om centimeter, før udligningen var faldet. Således måtte Mohammed Dauda se sit forsøg fra kanten af feltet prelle af på det yderste af stolpen efter en flot sekvens.
Seks minutter senere gav det store tryk endelig pote, da Kauko tørt sparkede bolden i nettet til 1-1. Finnen var trukket ind fra sin position på kanten, og helt umarkeret kunne han fra fri position udligne.
I det 70. minut blev det også 2-1 til EfB ved Mohammed Dauda.
Yakovenko blev sendt dybt, og gik til baglinjen, hvorfra han fik al den plads han skulle bruge.
Ukraineren driblede næsten helt ind til stolpen, hvor han kækt sendte en flad bold ind til Dauda, der fra en meters afstand let kunne sparke 2-1-føringen i nettet.
Med knap 10 minutter igen måtte EfB tage overliggeren til hjælp for at undgå en 2-2-udligning. Tæt under mål nåede en Silkeborg-mand således højest på et indlæg, men hovedstødsforsøget tog træværket, inden der blev clearet.
I slutfasen var det ren hektik, og angrebene fløj frem og tilbage fra ende til ende.
Men EfB-defensiven stod flot imod, og de tre point blev fightet hjem på flotteste vis.
Næste opgave i Superligaen er på hjemmebane søndag d. 1. december mod AGF.

Silkeborg IF – Esbjerg fB 1-2 (1-0)
30′ 1-0 Ronnie Schwartz
67′ 1-1 Joni Kauko
70′ 1-2 Mohammed Dauda
23. Yuriy Yakovenko
60′ Pyry Soiri (Mathias Kristensen)
81′ Nicklas Røjkjær (Mohammed Dauda)
90′ Viktor Tranberg (Joni Kauko)