EfB's U17-hold tabte til FCM

Esbjerg fB’s U17-mandskab viste fine takter i perioder, men FC Midtjylland var skarpest på bolden og i de afgørende aktioner, da EfB lørdag tabte 1-3 i Guldager. Sebastian Larsen scorede for hjemmeholdet.

U17-holdet fra EfB Akademi tog lørdag imod FC Midtjylland på kunstgræsbanen i Guldager. EfB udlignede til 1-1 kort før pause ved Sebastian Larsen, men udeholdet scorede to gange i anden halvleg. FCM vandt 3-1.
Udeholdet fra Midtjylland kom blæsende ud af starthullerne, og EfB-keeper Emil Jørgensen måtte efter blot fem minutter bruge sin fulde længde og stoppe et skud fra højre side.
EfB forsøgte dog med et højt pres at stresse midtjyderne, og efter ti minutter lykkedes det meget fint, idet udeholdets målmand smed bolden lige i fødderne på kantspiller Sebastian Larsen.
Larsen var hurtig til at finde Lasse Lauridsen inde foran mål, men angriberen blev blokeret i sidste øjeblik.
Minuttet efter viste FCM styrke i omstillingsspillet, da udeholdet hurtigt spillede sig igennem kæderne og kunne afslutte angrebet med en flad afslutning ind bag Jørgensen i målet. 1-0 til FCM.
Spillet bølgede efter scoringen lidt frem og tilbage.
FCM var tæt ved at forøge, men et skud fra en spids vinkel tog den fjerne opstander, og EfB kunne puste ud igen.
Kort inden pausen fik EfB dog bragt balance i regnskabet. Phun Mang viste fra banens midte fart og overblik, da han satte Sebastian Larsen op, som køligt satte bolden fladt i mål til 1-1.
Scoringen gav ny energi til holdet og medvirkede til et par fine muligheder til Lasse Lauridsen og Oliver Svendsen, men begge manglede den sidste skarphed. Det blev således ikke til flere scoringer i første halvleg.
Kort inde i anden halvleg var der højt tempo, hvor FCM efter et hjørnespark først måtte se bolden tage tværstangen.
Returbolden var EfB over, og Phun Mang omstillede hurtigt, snød keeperen og fandt Gustav Jensen helt fri ved sin side, men angrebskollegaen fik styret bolden tæt forbi mål.
Efter knap en times spil viste udeholdet den skarphed, EfB havde manglet i anden halvlegs indledning, da en FCM-spiller var først på et hjørnespark og headede bolden i nettet. 2-1 til FCM.
EfB forsøgte at finde vej til den udlignende scoring, men holdet formåede ikke for alvor at drille FCM-defensiven.
I stedet kunne gæsterne lukke og slukke kort før tid, da et frispark fra deres højre tilfældigt endte i nettet.
EfB tabte således 1-3 mod FCM.

Esbjerg fB – FC Midtjylland 1-3 (1-1)
Målscorere:
11′ 0-1 August Priske
45′ 1-1 Sebastian Larsen
58′ 1-2 Pontus Texel
86′ 1-3 Malthe Søndergaard
9 Lasse Lauridsen
46′ Vinh The Van (Sebastian Larsen)
46′ Mathias Lønne (Marcus Blicher)
63′ Christopher Munk (Lasse Lauridsen)
77′ Nikolaj Lund (Bendix Bennetzen)