Effektive FCK nedlagde EfB

Esbjerg fB viste gode takter, og dominerede i store dele af de 90 minutter i Telia Parken, men måtte alligevel se sig besejret med 1-3 af FC København.

Esbjerg fB viste spilleglæde og dominerede i store perioder i især første halvleg FC København på alle parametre, men måtte alligevel rejse fra Telia Parken med et 1-3-nederlag. Københavnerne scorede midtvejs i første halvleg til 1-0, og igen efter en time i anden. I kampens slutning blev det også 0-3, inden Yuriy Yakovenko flot reducerede.
Indledningen på 13. spillerunde i 3F Superligaen var svært underholdende, da EfB med kvalitet i boldomgangen og lyst til at angribe dominerede et passivt FCK-hold.
Det var dog hjemmeholdet, som skabte kampens første store chance. Fra venstre blev der sendt et indlæg i en fin højde ind foran Jeppe Højbjergs mål, men EfB-defensiven fik bolden udover baglinjen og afværget en chokstart.
EfB overvandt hurtigt FCK-presset og spillede i de efterfølgende minutter med stor tålmodighed og klogskab på værternes banehalvdel.
Således var Mohammed Dauda efter otte minutter få centimeter fra at bringe EfB foran med 1-0. Mathias Kristensen sendte et godt indlæg afsted, hvor ghaneseren dukkede op bagerst i feltet og headede på mål. Uheldigvis tog overliggeren fra, og drømmestarten udblev.
Joni Kauko skulle også komme til en god afslutning efter et flot angreb. Således fik finnen headet snert forbi mål, da han kom først på et fint Mathias Kristensen-indlæg efter godt 15 minutters spil.
To minutter senere var det Kristensens tur til at misbruge fra tæt hold. På Lasha Parunashvilis fine bold ind over FCK-forsvaret, lykkedes det ikke kantspilleren at få kontrol over situationen og alene med målmanden løb forsøget ud i sandet.
Trods de gode intentioner og overtaget i både spil og chancer måtte EfB lide en scoring imod efter 21 minutter.
FCK opsnappede bolden i højre siden, og sendte en flad afslutning afsted mod mål. Højbjerg kunne ikke holde skuddet, og måtte give en retur ud i fødderne på Jeppe Brinch, som ikke fik clearet tilpas langt væk. Det udnyttede københavnerne til at score til 1-0 tæt under mål.
0-1-scoringen forstenede kortvarigt EfB-holdet, som brugte de følgende fem-syv minutter på at ryste skuffelsen af sig, inden de fine takter fra kampens indledning atter blev fundet frem.
Således kredsede de udebaneklædte EfB’ere mod første halvlegs slutning flere gange omkring FCK-feltet, men skarpheden i de afgørende situationer manglede.
Efter pausen kom EfB atter godt ud, og der var ikke spillet mere end 45 sekunder før Kauko sendte et velkvalificeret skud afsted fra kanten af feltet. Uheldigvis for midtbanekrigeren blev afslutningen rettet af af en FCK-spiller, og sendt udover baglinjen.
På det efterfølgende hjørnespark fastholdt EfB trykket, og til sidst fik Jesper Lauridsen afsluttet ganske kompetent, men bolden gik en meters penge over mål.
Som minutterne gik bed københavnerne mere og mere fra sig som et resultat af, at EfB angreb med mange spillere hver gang.
I det 63. minut lukrerede FCK da så også på dette, da de fangede EfB-forsvaret på midterlinjen og med en fiks aflevering i dybden pludselig havde en angriber i frit løb mod Jeppe Højbjerg.
Målmanden kom fint ud og gjorde sig bred, men afslutningen var tilpas skarp, og så stod der pludselig 2-0 til FCK på måltavlen.
Cheftræner Claus Nørgaard reagerede herefter med en dobbelt-indskiftning. Yuriy Yakovenko og Pyry Soiri blev sendt på banen i håbet om en hurtig reducering, som ville kunne bringe spændingen om point tilbage.
Det lykkedes ikke EfB at tilspille sig de åbenlyse muligheder trods de offensive intentioner, før det var for sent. Det udnyttede FCK få minutter før tid til at score til 3-0, inden Yakovenko i det sidste minut resolut hamrede en reducering i kassen fra distancen til 1-3.

FC København – Esbjerg fB 3-1 (1-0)
21′ 1-0 Michael Santos
63′ 2-0 Michael Santos
86′ 3-0 Pieros Sotiriou
90′ 3-1 Yuriy Yakovenko
9. Adrian Petre
72′ Pyry Soiri (Mohammed Dauda)
72′ Adrian Petre (Yuriy Yakovenko)
86′ Mark Brink (Jacob Lungi Sørensen)