Fantastisk mål i U17-sejr mod Vejle

Jerry Lucenas mandskab fik en sejr på kontoen, da holdet på hjemmebane slog Vejle i et hæsblæsende opgør, der endte med at blive 3-2. Mads Borchers blev noteret for en enkelt pind, mens Andreas Lausen blev dobbelt målscorer efter to fantastiske mål.

EfB startede godt ud i eftermiddagens opgør mod det rødklædte Vejle-hold, der har fået en fornuftig start på sæsonen med 10 point efter fire kampe. Den ubesejrede stime stoppede dog i dag, og det var da også hjemmeholdet, som kom bedst fra start, da Mads Borchers sparkede bolden ind i det lange hjørne. Offensivspilleren stod fint placeret tæt ved modstanderholdets mål og kunne efter blot to minutter bringe sit hold foran.
Fire minutter senere slog gæsterne dog til, da Wahidullah Faghir fik sparket bolden ind efter et hjørnespark. Esbjerg-defensiven forsøgte at cleare bolden, men det lykkedes ikke, og derfor kunne udeholdet udligne efter bare seks minutter.
Et kvarter senere var det igen esbjergensernes tur til at komme på tavlen, da holdet fik tilkæmpet sig et frispark lige uden for feltet. Den tog Andreas Lausen sig af, og på fornem vis sparkede han læderet ind på stolpen, hvorefter den ramte Vejle-målmanden og røg videre ind i kassen.
Selvsamme Andreas Lausen viste 10 minutter senere igen prøver på sin fine sparketeknik. Han erobrede bolden ved midterlinjen, hvorefter han sendte et fremragende skud afsted mod Vejles mål, der var tomt, efter Vejle-målmanden blev fanget lidt for langt fremme på banen.
Anden halvleg blev en mere rodet affære, hvor modstanderholdet forsøgte at bringe mere fysik i offensiven med et par store, stærke angribere. Vestjyderne haltede på samme tid efter, når det kom til andenboldene og de mange dueller, og det blev da også til en reducering. Igen var det efter en standardsituation, som holdet har haft det svært med at forsvare sig imod.
Det høje pres og de lange bolde fra Vejle var dog ikke nok til at få udlignet i kampen, og derfor blev det ved stillingen 3-2 til EfB, som altså også blev kampens resultat.
– Drengene får fightet en dejlig sejr hjem i dag mod et af topholdene, så vi er rigtig glade for sejren. Jeg synes, at en spiller som Andreas Lausen fortjener ros efter to så flotte mål, men også førsteårsspilleren Zean Dalügge fortjener anerkendelse for en flot præstation. Holdet skal dog arbejde på at blive bedre til at have tålmodighed i boldomgangen, men alt i alt er vi tilfredse med de tre point, siger cheftræner Jerry Lucena efter dagens sejr.

EfB – Vejle 3-2 (3-1)
2’ 1-0 Mads Borchers
6’ 1-1 Wahidullah Faghir
21’ 2-1 Andreas Lausen
32’ 3-1 Andreas Lausen
77’ 3-2 Wahidullah Faghir
22 Denis Catovic
53’  Marcus Kristensen (Kristian Sebastian Iversen)
63’ Andreas Troelsen (Zean Peetz Dalügge)
75’ Nicolai Vistisen (Jesper Sørensen)
Skribent: Martin Jørgensen