FCK viste skarpheden

FC København viste skarpheden i første halvleg og vandt dermed 2-0 på Blue Water Arena. EfB pressede på efter pausen, men det blev ikke til nogen EfB-scoring i dag.

En flot kulisse på Gl. Vardevej søndag eftermiddag, da EfB skulle forsøge at fortsætte den gode stime mod topholdet fra FC København.
Gæsterne tog hurtigt teten i kampens start og var mest på bolden, mens EfB, som altid, kæmpede hårdt hele vejen rundt. Blot syv minutter inde i kampen fandt Dame N’Doye frit rum i Esbjergs felt, og det så Viktor Fischer. Kantspilleren slog en flad bold og her tøvede N’Doye ikke, men sparkede bolden ind bag Jeppe Højbjerg. 1-0 til FCK.
Herefter fik EfB’erne deres bedste minutter i første halvleg, og sad faktisk på opgøret for en kort periode. Jesper Lauridsen var tæt på at finde Yakovenko med et perfekt slået indlæg, men Ukraineren nåede akkurat ikke frem til bolden. Minutter senere pressede John Lammers’ mandskab for alvor på, og Jacob Lungi Sørensen fik et forsøg, der dog måtte ses blokeret af FCK-defensiven. Et flot gennemspillet angreb, der satte gang i publikum.
Midtvejs i første halvleg havde FCK igen styr på begivenhederne, men EfB var bestemt stadig med i opgøret. Joni Kauko præsterede som altid, og han var omdrejningspunktet for hjemmeholdet, der skulle skabe det for de blåhvide, men FCK’erne gjorde det svært for Kauko og resten af EfB’erne, der lukkede godt af i det defensive.
Gæsterne stod kompakt i deres 4-4-2 og spillede bolden tålmodigt rundt, mens esbjergenserne måtte give alt de havde. Der opstod dog ikke flere store muligheder i første halvleg og de to mandskaber gik dermed til pause ved stillingen 2-0 til FCK’s fordel.
Efter pausen ændrede kampbilledet sig. Solbakkens udvalgte havde taget et mere defensivt udgangspunkt, mens EfB fik mere tid og plads til at køre bolden rundt i forsøget på at finde reduceringen. Ti minutter inde i anden halvleg opstod der en kæmpe mulighed for Jacob Lungi Sørensen, der netop kunne have reduceret for hjemmeholdet, men en flot blokering afværgede til stor ærgelse for de små 10.000 på Gl. Vardevej.
Rafael van der Vaart fik sin hjemmebane-debut, og gjorde et rigtig fint indhop. Hollænderen viste blændende overblik og sendte flere skarpe indlæg mod boksen, men som det var tilfældet i flere omgange, så manglede skarpheden i boksen. Indskiftningen skabte ti minutter, hvor gejsten for alvor var tilstede, og det var tydeligt, at FCK-mandskabet havde stor respekt for Esbjerg.
EfB fortsatte og tilhængerne fra lægterne gjorde deres for at skabe en fantastisk kulisse, hvor 9.841 var mødt op til dagens opgør. Med et kvarter igen opstod endnu en god mulighed for at få esbjergenserne på tavlen. Joni Kauko afsluttet flot mod mål, men Joronen i FCK-buret reddede for gæsterne og udebaneafsnittet kunne ånde lettet op. Brent McGrath kom ind i de sidste minutter i håbet om, at en ekstra angriber skulle få reduceringen, der kunne give den sidste spænding, men sådan gik det ikke.
Dagens dommer, Anders Poulsen, fløjtede af efter fem minutters overtid og FCK kunne dermed hive en 2-0-sejr i land samt alle tre point med tilbage til Sjælland.

EfB – FCK 0-2 (0-2)
7’ 0-1 Dame N’Doye
19’ 0-2 Viktor Fischer
23. Yuri Yakovenko
65’ Adrian Petre (Mathias Kristensen)
65’ Rafael van der Vaart (Yuri Yakovenko)
87’ Brent McGrath (Mark Brink)