Flot holdpræstation sikrede tre point i Køge

Esbjerg fB tog lørdag eftermiddag alle tre point med hjem i bussen efter at holdet på udebane slog HB Køge med 2-0 efter en flot holdpræstation gennem samtlige minutter.

Den fjerde sejr på stribe i 1. division for Esbjerg fB blev en realitet lørdag eftermiddag, da holdet på udebane mod HB Køge arbejdede hårdt gennem alle 90 minutter og sikrede en 2-0-sejr. Nicklas Strunck og Joni Kauko scorede målene i anden halvleg.
Kampen startede i et højt tempo med to angrebslystne hold, der spillede frem i banen fra første minut.
Det kastede en afslutning af sig til Joni Kauko efter kort tid.
Finnen modtog bolden i en god position uden for feltet, tog et træk og sendte så et kvalificeret skud afsted, som HB Køges målmand havde problemer med at holde.
I det 15. spilleminut fik EfB en gylden scoringsmulighed, da Kauko blev fældet på kanten af feltet og fremtvang et frispark i god position.
Clinton Antwi blev valgt som sparker, men den lille ghanesers ellers fine sparketeknik udeblev, og bolden gik langt over mål.
Og to minutter senere skabte de orangeklædte EfB’ere endnu en god chance, da Andri Bjarnason med fikse afleveringer blev spillet fri i feltet.
Fra spids position lykkedes det også angriberen at få afsluttet, men skuddet sneg sig lige akkurat rundt udenom den ene opstander.
Efter 23 minutter var det så Jakob Ankersens tur til at afslutte et fornemt angreb.
Antwi og Kauko kombinerede flot på venstre-kanten, hvilket endte med, at førstnævnte fik tid og plads til at sende en god bold ind i feltet.
Her kom Ankersens stormende og fik afsluttet flot første gang. Bolden havde retning mod mål, men værternes målmand kom i vejen og kunne parere bolden væk.
EfB lykkedes også at blive farlige på et hjørnespark kort efter, men igen var målmanden på stregen godt kørende og fik forhindret.
Anderledes positivt var det, at holdet efter godt en halv time blev tvunget til at udskifte Bjarnason med en skade.
Zean Dalügge blev sendt i ilden, og den unge angriber gik straks ind og arbejdede hårdt i holdets tjeneste.
Mod slutningen af halvlegen bed hjemmeholdet mere og mere fra sig, men Mads Kikkenborg i EfB-målet tog sig sikkert af de tilnærmelser sydsjællænderne gjorde.
Cheftræner Olafur Kristjansson måtte bruge pausen på at skifte endnu en mand, idet Kevin Conboy ikke kunne fortsætte til anden halvleg på grund af en skade. Han blev afløst af Jeppe Brinch.
Og Brinch og resten af holdet blev testet med det samme i anden halvleg.
Således fik HB Køge sendt et hovedstødsforsøg på overliggeren efter et hjørnespark efter få sekunder.
EfB fik dog hurtigt rystet nærveds-scoringen af sig, og slog igen den anden vej efter 51 minutter.
Således fik Nicklas Strunck scoret til 1-0 efter en effektiv omstilling iscenesat af Antwi og Kauko.
Midtbanespilleren blev spillet fri på kanten af feltet, hvorfra han tog et par berøringer, inden han sendte bolden i nettet via en lille afretning.
Kort tid efter punkterede EfB reelt opgøret, da Kauko gjorde det til 2-0.
Den finske midtbanekriger modtog bolden midt for mål uden for feltet af Antwi, der igen, igen var gået med frem. Herfra skulle Kauko ikke bruge mange sekunder på at beslutte sig for at sende bolden fladt i det lange hjørne.
Nu havde EfB pludselig oparbejdet den perfekte drejebog for kampen, og minutterne skulle bare rulle.
HB Køge ville det dog anderledes, og der blev straks orkestreret et pres.
Det var da også tæt på at blive 1-2 med godt 20 minutter igen, da højre-siden blev afdriblet, inden der blev sendt et fladt skud mod det lange hjørne.
Heldigvis for EfB-defensiven strøg bolden lige forbi.
Trykket fra hjemmeholdet skabte plads den anden vej, hvor særligt Dalügge med hårdt arbejde konstant lå og lurede.
Efter 82 minutter tog den 17-årige angriber sagen i egen hånd på kanten af feltet.
Han udfordrede sin direkte modstander, og kom til en god afslutning, men forsøget gik lige nøjagtigt forbi.
Og da det samtidig ikke lykkedes HB Køge at fastholde presset og skabe hektik i EfB-feltet i slutminutterne, blev der ikke scoret yderligere, og den fjerde sejr på stribe var en realitet.
EfB spiller igen torsdag, når Kolding IF gæster Blue Water Arena.

HB Køge – Esbjerg fB 0-2 (0-0)
51′ 0-1 Nicklas Strunck
55′ 0-2 Joni Kauko
9 Andri Bjarnason
34′ Zean Dalügge (Andri Bjarnason)
46′ Jeppe Brinch (Kevin Conboy)