Flot præstation sikrede U19-sejr

Esbjergs U19-mandskab sejrede 3-1 og tog alle tre point i Brøndby lørdag eftermiddag efter en flot holdpræstation. Simon Bækgård scorede to mål, mens Denis Catovic også kom på tavlen.

Vestjyderne åbnede opgøret i Brøndby bedst her lørdag eftermiddag og viste flot spil, defensivt såvel som offensivt. Kanterne blev bragt i scene over flere omgange og viste god fart, dog blev det aldrig helt farligt. Værterne havde optræk til en enkelt mulighed i starten, men Tobias Stagaard fik læst spillet godt og stoppede omstillingen.
Midtvejs i første halvleg kom Simon Bækgård fri igennem i feltet, men blev hægtet, og hvad der lignede et straffespark, blev i stedet takseret som film og Bækgård modtog derfor en advarsel. Det slog dog ikke EfB’s nummer 3 ud af kurs, for minutter senere, var han på pletten for første gang i kampen.
Simon Bækgård fandt en god position midt i feltet, hvor han køligt sparkede læderet helt op i krydset. Scoringen bragte EfB foran med 1-0 efter en halv time spillet.
Glæden var dog kortvarig, for allerede i sekvensen efter, så udlignede Brøndby. En lang bold blev slået diagonalt fra venstre mod højre, og andenbolden dumpede ned foran Roni Arabaci, som tog et træk og sparkede den flot i mål uden chance for Mads Kikkenborg.
EfB tog dog lynhurtigt revanche, ligesom Brøndby netop havde gjort det, og igen var det Simon Bækgård, der var på spil. Den unge midtbanespiller scorede for anden gang i kampen, og så stod det 2-1 til Esbjerg-mandskabet, hvilket også blev stillingen efter de første 45 minutter.
Efter pausen var det Brøndbys tur til at sidde på spillet, hvor EfB manglede den sidste kvalitet i presset og boldomgangen. René Christiansens tropper skulle lige bruge det første kvarter af anden halvleg til at komme ovenpå, hvor især kanterne herefter igen begyndte at røre på sig.
Det var også en af kantspillerne, der midtvejs i anden halvleg udførte et flot forarbejde, da Mathias Holm smækkede et hårdt indlæg mod den bagerste stolpe. Her kom Denis Catovic bragende og ofrede sig alt han kunne, for at få foden på og score kampens fjerde mål. EfB foran 3-1 med godt og vel tyve minutter igen.
Senere kunne Holm også have taget rollen som målscorer og ikke kun assistmager, men han måtte se et flot forsøg tage stolpen og derfor var der fortsat liv i kampen.
Med ti minutter igen måtte Mathias Holm så udgå med en mindre skade, og da alle tre indskiftninger allerede var sat i spil, måtte EfB spille med ti mand i den resterende del af kampen. Det gav et par muligheder til gæsterne, og den største af dem kom helt til sidst.
Brøndby fik nemlig tilkendt et straffespark, og derved en gylden mulighed for at reducere og bringe spænding tilbage i opgøret, trods vi var i dommerens tillægstid. Mads Kikkenborg hev dog en flot redning frem, men dommeren vurderede, at EfB-keeperen forlod stregen for tidligt og dømte derfor omspark. Lige lidt hjalp det dog for de blågule, for Kikkenborg pillede også forsøg nummer to fra pletten.
Mads Kikkenborg var storspillende på græsset i Brøndby og han hev også en flot, flot redning frem dybt inde i overtiden. EfB afværgede altså det sidste pres og kaos, der fandt sted i feltet, og vandt 3-1 i et hæsblæsende opgør.
– Det er en flot holdpræstation som fortjener ros, hvor alle virkelig byder sig til i dag. Vi er meget tilfredse her efter kampen, for arbejdsindsatsen fejlede bestemt ingenting. Vi spiller næsten en perfekt første halvleg, hvor vi får løftet vores holdmæssige niveau, selvom anden halvleg bliver knap så god. Kikkenborg står en flot kamp, Bækgård scorer to og Holm og Ankersen gør det rigtig godt på kanterne. Det er også positivt, at Jacob Lønne får minutter efter knap et års tid på sidelinjen, fortæller René Christiansen efter sejren mod Brøndby.

Resultat
Brøndby IF U19 – EfB U19 1-3 (1-2)
Målscorere
30′ 0-1 Simon Bækgård
32′ 1-1 Roni Arabaci
33′ 1-2 Simon Bækgård
67′ 1-3 Denis Catovic
Indskiftninger
62′ Frederik Hummelgaard (Mads Larsen)
66′ Deniz Korkmaz (Jeppe Paulsen)
78′ Jacob Lønne (Denis Catovic)