Første sæsonsejr udeblev efter 0-1 mod OB

Esbjerg fB led søndag eftermiddag et ufortjent 0-1-nederlag i 3F Superligaen hjemme på Blue Water Arena mod OB. Gæsterne var skarpest i feltet.

Trods fint spil og et overtag i store dele af kampen fik Esbjerg fB ikke sæsonens første sejr i 3F Superliga. I stedet måtte holdet se sig slået noget ufortjent med 0-1 mod et effektivt og kynisk OB-mandskab.
EfB startede kampen bedst, og i løbet af de første minutter blev der iscenesat flere gode angreb via højre-siden, hvor Mathias Kristensen sendte gode indlæg ind foran OB-målet.
Skarpheden og marginalerne manglede dog, og fynboerne kunne begge gange afværge situationerne.
Efter et kvarters tid var Kristensen selv i afslutterens rolle, da han med et godkendt frisparksforsøg fra 25 meter sparkede på kassen. Uheldigvis sneg bolden sig en lille meter forbi stolpen.
I det 20. minut var Yuri Yakovenko tæt på at score. Kristensen sendte igen et godt indlæg ind i feltet, og skidt forsvarsspil af OB efter pludselig ukraineren helt fri i feltet, men førsteberøringen kiksede, og i sin iver på at jagte bolden igen endte han med at begå et frispark på målmanden.
OB overvandt den gode EfB-start, og som halvlegen skred frem blev spillet med bolden mere ligeligt fordelt. Fynboerne var dog sjældne gæster i EfB’s målfelt, og Jeppe Højbjerg blev aldrig testet for alvor.
Efter pausen fortsatte EfB det høje pres og det fine spil i jagten på et hurtigt føringsmål, men trods fine halve og hele muligheder lykkedes det komme foran.
De fynske gæster valgte fra anden halvlegs start at stå langt tilbage på banen, som de indledte kampen med.
Af den årsag var det da heller ikke videre logisk, at OB i det 67. spilleminut kunne bringe sig foran med 1-0. En opspilsfejl i EfB’s højre side endte med et indlæg ind i feltet til bagerste stolpe. Her dukkede den tidligere EfB’er Ryan Johnson Laursen op, som med en kvik aflevering tilbage i banen fandt Sander Svendsen som resolut hamrede bolden i nettaget uden chance for Højbjerg.
John Lammers foretog kort efter offensive indskiftninger i form af Mark Brink og Patrick Egelund, men den solide OB-defensiv afviste alle tilnærmelser.
I de sidste 10 minutter blev der satset yderligere, da Adrian Petre blev sendt på banen, således at rumæneren dannede angrebsduo med Yakovenko.
Trods et bombardement af det fynske målfelt i de sidste minutter var kvaliteten ikke god nok, og symptomatisk for sæsonstarten endte det med et smalt nederlag.

Esbjerg fB – OB 0-1 (0-0)
67′ 0-1 Sander Svendsen
23. Yuri Yakovenko
70′ Mark Brink (Lasha Parunashvili)
78′ Patrick Egelund (Markus Halsti)
83′ Adrian Petre (Pyry Soiri)