Fremragende holdindsats gav U17-sejr mod FCN

Esbjerg fB U17 skulle lørdag aften forsøge at fortsætte de gode takter efter sidste weekends udesejr mod OB, hvor man vandt 3-1. Det blev kun til to mål i denne omgang, da Zean Peetz Dalügge blev dobbelt målscorer, men målene rakte, da FCN kun formåede at nette en enkelt gang.

Det var et stærkt FCN-mandskab, som Esbjergs U17-hold lørdag aften skulle forsøge at nedkæmpe på udebane, men esbjergenserne havde fra kampens begyndelse planen klar, og her var et aggressivt pres ét af de vigtigste fokuspunkter.
Og netop presspillet var noget, som holdet i den grad lykkedes med, hvor de fik trykket værternes tremandsforsvar fra første fløjt. Det førte til flere omstillinger – både på standardsituationer, men også på giftige omstillinger, hvor de blå-hvide dog ikke lykkedes at putte bolden ind over stregen.
På trods af lovende takter var det værterne, som først kunne juble, da føringsmålet kom efter 34 minutter, da hjemmeholdets Mikkel Lejbowicz fik afsluttet på en omstilling og bragte sit hold på 1-0. Heldigvis rystede målet ikke vestjyderne, som derimod fortsatte og konstant var farlige på omstillinger, hvilket også gav pote efter 43 minutter.
Her viste Zean Peetz Dalügge prøver på sine offensive kvaliteter, da han bragte balance i regnskabet efter fint forarbejde fra Frederik Ehrhorn i venstre side, som først satte sin direkte modstander og herefter sendte et flot indlæg ind foran mål, hvor Esbjergs topscorer scorede til 1-1, som også blev første halvlegs sidste mål.

I pausen var der bred enighed om at fortsætte det høje pres på hjemmeholdets defensiv og i endnu højere grad udnytte bagrummet, og der gik da heller ikke længe, før også denne plan holdt stik.
Esbjergenserne kom nemlig flyvende ud til anden halvleg, og bare to minutter efter dommerens første fløjt, måtte værterne fiske bolden frem fra eget mål, da Zean Peetz Dalügge atter engang kom på måltavlen da han kom først på et indlæg fra højre side og satte kuglen i nettet.
I den resterende del af kampen havde vestjyderne kontrol over kampens begivenheder og skabte flere fine chancer, der kunne have lukket kampen, men ind ville bolden ikke.
Nordsjælland pumpede bolden frem hen mod kampens afslutning, men EfB-defensiven kæmpede med livet som indsats for de tre point, og efter syv minutters tillægstid kunne spillere og bænk bryde ud i jubel, da dommeren fløjtede af og de tre point blev en realitet.
– Jeg er stolt af drengene i dag. De leverede vores bedste holdpræstation i år, og der var ikke en eneste spiller, som ikke spillede godt. Alle har et sindssygt højt bundniveau, og det viser bare, at vi er inde i en god periode. Der er mange spillere, der blomstrede op i kampen, og det var en fornøjelse at være træner og se sit hold turde spille fodbold og vise sig frem med den rigtige indstilling, fortæller en begejstret Jerry Lucena efter lørdagens flotte udebanesejr mod FCN.

Skrevet af Martin Jørgensen

Resultat
FC Nordsjælland U17 – Esbjerg fB U17 1-2 (1-1)
Målscorere
34’ 1-0 Mikkel Lejbowicz
43’ 1-1 Zean Peetz Dalügge
47’ 1-2 Zean Peetz Dalügge
Indskiftninger
77’ Aske Thorsen (Marcus Kristensen)
83’ Vinh The Van (Frederik Ehrhorn)
86’ Lasse Lauridsen (Noah Leveaux)