Frygtelig halvleg mod AaB kostede dyrt

Esbjerg fB led søndag eftermiddag et klart nederlag i 3F Superligaen, da holdet i Aalborg tabte med 0-4 til AaB. Nordjyderne scorede alle mål i første halvleg.

Femte gang blev heller ikke lykkens gang i  forsøget på at hente sæsonens første sejr i 3F Superligaen for Esbjerg fB, da holdet i Aalborg tabte mod AaB, som ved pausen førte med hele 4-0, der også blev kampens resultat.
EfB startede ellers kampen fint med gode kombinationer over begge kanter og optræk til flere gode muligheder.
Efter godt 10 minutter tilspillede EfB sig således den første store mulighed, da Mathias Kristensen fikst spillede Jacob Lungi Sørensen fri i feltet. Fra en spids position afsluttede midtbanespilleren mod mål, men bolden blev rettet af og gik ud til hjørnespark.
Trods den gode start var det alligevel AaB, som scorede det første mål. Nordjyderne fik i det 18. spilleminut tilkendt et straffespark efter en forseelse begået på baglinjen af Lasha Parunashvili.
AaB-profilen Lucas Andersen eksekverede stensikkert fra straffesparkspletten, og scorede dermed til 1-0.
I minutterne efter var EfB under et mindre pres uden, at hjemmeholdet blev farlige dog.
Samtidig kombinerede EfB sig stadig omkring AaB’erne, og det lykkedes da også Pyry Soiri at komme til en god afslutning fra sin placering midt i feltet. Men symptomatisk for kampen så manglede skarpheden.
Trods de gode intentioner scorede AaB også kampens andet mål. Efter 30 minutter blev det nemlig 2-0 ved kantspiller Frederik Børsting.
AaB’eren erobrerede bolden fra anfører Markus Halsti i en situation, hvor finnen ikke var presset synderligt, og alene med Jeppe Højbjerg svigtede Børsting ikke.
Helt galt gik det blot to minutter senere. Rodolph Austin blev snydt ved sidelinjen, hvorefter AaB’eren sendte bolden ind midt i feltet, hvor en umarkeret Oliver Klitten fik for meget tid og plads til at tæmme og efterfølgende sparke læderet i kassen til 3-0.
I første halvlegs sidste minut blev en frygtelig halvleg forværret yderligere, da Lucas Andersen gjorde det til 4-0 i en en-mod-en-duel med Jeppe Højbjerg efter sløset EfB-spil på midten af banen.
Nede med fire var der reelt ikke mere at spille om i de sidste 45 minutter, og det handlede for EfB’erne nu blot om at komme fra Aalborg med æren nogenlunde i behold.
AaB spillede fortsat med stor selvtillid, og kunne med større skarphed have udbygget føringen yderligere.
Jeppe Højbjerg i målet afværgerede dog flere gange aalborgensernes fine forsøg med en stribe fine redninger, og der faldt derfor ikke flere scoringer.

AaB – Esbjerg fB 4-0 (4-0)
18′ 1-0 Lucas Andersen (straffe)
30′ 2-0 Frederik Børsting
32′ 3-0 Oliver Klitten
45′ 4-0 Lucas Andersen
23. Yuri Yakovenko
45′ Mark Brink (Mathias Kristensen)
75′ Nicklas Røjkjær (Pyry Soiri)