Hård skæbne for EfB i Haderslev

Esbjerg fB var foran 1-0 langt inde i anden halvleg, men SønderjyskE formåede at score to gange hen mod kampens slutning, og således blev det til et Esbjerg-nederlag på 1-2, der sluttede kampen med ni mand på banen.

På trods af en føring i over en time måtte Esbjerg fB søndag eftermiddag se sig slået med 1-2 i Haderslev af SønderjyskE i 3F Superligaen. Sønderjyderne scorede to gange i slutfasen.
EfB fik en flyvende start på opgøret, idet holdet allerede efter seks minutter kunne bringe sig foran med 1-0 ved Mohammed Dauda.
Målet faldt efter en situation, hvor Mathias Kristensen hurtigt tog sig af et frispark i højresiden begået mod Yuriy Yakovenko. Bolden blev sendt præcist ind i feltet, hvor Dauda efter et mislykket forsøg på en clearing af en sønderjysk forsvarer var vågen en meters penge fra stregen og let kunne sparke kampens første scoring i nettet.
EfB fortsatte ufortrødent de lovende takter efter føringsmålet, og holdet splittede flere SønderjyskE ad med gode kombinationer i begge sider.
Samtidig var værterne sjældne gæster i Jeppe Højbjergs felt i indledningen, og de gange, der blev sendt en høj bold frem, gik målmanden sikkert ud og greb.
Det var først efter godt 30 minutters spil, at SønderjyskE for alvor bevægede sig over midterlinjen, og kunne fastholde et mindre pres på EfB.
Defensiven stod dog godt og solidt med stor hjælp fra den centrale midtbane med Jacob Lungi Sørensen og Lasha Parunashvili.
Af den årsag kom føringen aldrig i fare før pausen, og EfB kunne derfor gå i omklædningsrummet med en 1-0-føring efter de første 45 minutter.
Efter pausen kom SønderjyskE bedst fra land, og inden for de første minutter blev EfB-feltet belejret med adskillige indlæg og afslutninger.
Dog tilfaldt den første store chance i anden halvleg EfB i en situation, hvor Dauda burde været blevet dobbelt målscorer.
Ghaneseren tog et godt løb ind i feltet, hvor en bold blev sendt ind i fødderne på ham. Førsteberøringen var fin, men afslutningen med venstrefoden var for upræcis, og derfor måtte Dauda se sin afslutning gå tæt forbi nærmeste stolpe.
Cheftræner Lars Olsen ændrede i taktikken efter en times tid, da Pyry Soiri blev sendt på banen i stedet for Dauda, der havde kæmpet kæmpet fortrinligt.
Soiri gik ind på kanten, hvilket betød, at Joni Kauko blev sendt frem som hængende angriber bag Yakovenko.
Ændringen gav et overtag i spillet til EfB, som var dygtige til at fastholde angrebene mod SønderjyskE-målet. De helt oplagte scoringsmuligheder blev det dog ikke til.
I den anden ende formåede hjemmeholdet heller ikke at gøre livet farligt for EfB, og det kom da også ud af den blå luft, at det blev 1-1 med 12 minutter igen.
SønderjyskE fik etableret et sjældent angreb omkring EfB-feltet, og fra en spids vinkel nær baglinjen blev der i en situation afsluttet fladt mod bagerste stolpe.
Bolden gik under Højbjerg, og på stregen kunne Daniel Anyembe kun se til, at stregen blev passeret.
Værre blev det otte minutter senere, da Anyembe måtte se direkte rødt samtidig med, at dommeren pegede på straffesparkspletten.
Backen rev en SønderjyskE-spiller omkuld i feltet, og på det efterfølgende spark fra 11-meterpletten blev det 2-1 til SønderjyskE.
En mand nede i de sidste minutter forsøgte EfB, at få en udligning i hus, men det lykkedes ikke, og derfor blev det ikke til point i Haderslev, hvor også Austin måtte forlade banen dybt inde i overtiden, da han modtog sin anden advarsel.
Næste opgave i Superligaen er samtidig den sidste i 2019, når EfB søndag d. 15. december gæster Randers FC.

SønderjyskE – Esbjerg fB 2-1 (0-1)
6′ 0-1 Mohammed Dauda
78′ 1-1 Artem Dovbyk
86′ 2-1 Christian Jakobsen
23. Yuriy Yakovenko
60′ Pyry Soiri (Mohammed Dauda)
90′ Adrian Petre (Lasha Parunashvili)
Udvisninger:
85′ Daniel Anyembe
90’+4 Rodolph Austin