Kauko matchvinder i Aalborg

Esbjerg fB vandt 1-0 på Aalborg Portland Park, og er nu ubesejret i fire kampe. Joni Kauko scorede kampens enlige mål.

EfB og John Lammers var på endnu en svær udebanetur, da topholdet AaB ventede i Superligaens sidste match i syvende runde på Aalborg Portland Park.
Det var hjemmeholdet der tog teten i kampens første tyve minutter, der kontrollerede og havde bedst styr på begivenhederne. Der faldt dog ingen større chancer til nogen af de to mandskaber, men i stedet et par forsøg fra distancen. Mathias Kristensen stod for EfB’s første skud på mål, da han sparkede direkte på frispark, men AaB-keeperen Jacob Rinne, havde styr på forsøget.
Herefter havde gæsterne nogle gode minutter med optræk til et par angreb, men en stærk AaB-defensiv gjorde betingelserne svære for John Lammers’ udvalgte, der ikke fandt de åbne rum på den sidste tredjedel. Den bedste mulighed tilfaldt Jacob Lungi Sørensen, der tog chancen fra kanten af feltet med hans venstre ben, men det hårde forsøg strøg tæt over mål og AaB kunne igen holde på bolden.
Efter en halv times spil viste Jeppe Højbjerg stor-spil på stregen for esbjergenserne. Rasmus Thellufsen kom højest på et indlæg og headede den flot mod mål, men den stærke EfB-keeper viste gode reflekser og fik afværget til stor lettelse for de blå fra vestkysten. Hjemmeholdet havde generelt for let ved at komme til indlæg, mens det var lige modsat i den modsatte ende, hvor Yuri Yakovenko dog kæmpede bravt med hans store fysik, men der var for lidt løb omkring ham fra dagens kanter, Emmanuel Oti Essigba og Mathias Kristensen.
Sidste aktion inden pausen blev en Esbjerg-mulighed, og det var faktisk en rigtig god chance. Jesper Lauridsen slog et perfekt indlæg mod boksen, men Yakovenko nåede akkurat ikke frem til bolden, der i stedet blev afværget af Jakob Blåbjerg. Sekunder efter fløjtede dagens dommer, Michael Tykgaard, til pause. Første halvleg var præget af etableret spil fra AaB’s side, mens EfB søgte omstillingerne, dog uden held for hverken Morten Wieghorsts eller John Lammers’ elleve foretrukne.
Anden halvleg fortsatte som første sluttede – AaB på bolden. Det var også hjemmeholdet, der fik anden halvlegs første skud på statistikken, men Jeppe Højbjerg havde styr på afslutningen fra Kasper Kusk. Mathias Kristensen fik også en god mulighed for at stå for kampens første scoring, da en løs bold i Aalborgs felt endte foran kantspilleren, men desværre for EfB og Kristensen blev sparket blokeret.
Efter en times spil havde Esbjerg for alvor tur i den, og det gav pote. Et flot gennemspillet angreb fandt til sidst midtbanekrigeren, Lasha Parunashvili, der slog en perfekt bold i feltet. Her steg Joni Kauko til vejrs og headede den flot i mål uden chance for AaB-keeperen. Finnens tredje sæsonscoring gjorde det dermed til 1-0 for Esbjerg fB.
Herefter blev det en mere lige affære, og AaB virkede en anelse rystet, hvor scoringen til gengæld gav gæsterne mere selvtillid. Rafael van der Vaart kom ind med tyve minutter igen og debuterede dermed for Esbjerg. Hollænderen skulle sætte sit præg på kampen med sin rolighed og hjælpe John Lammers’ mandskab med at fastholde føringen mod kampens slutning.
AaB slog dog en slutspurt ind og truede over flere omgange i de døende minutter, hvor Kasper Kusk havde en gylden mulighed på et frispark fra kanten af feltet, men sparkede direkte i muren. Herefter var det et rent stormløb mod EfB-defensiven, men Halsti og co. fik afværget over flere omgange med vigtige clearinger.
Efter syv minutters overtid fløjtede dommeren for sidste gang, og EfB kunne dermed indkassere tre point og fortsætte den ubesejrede stime, der nu er oppe på fire kampe. EfB vinder 1-0 på Aalborg Portland Park.
Næste kamp gælder det FC København på Blue Water Arena søndag klokken 16.00 – køb din billet her http://billet.efb.dk

AaB – EfB 0-1 (0-0)
Målscorere:
57′ 0-1 Joni Kauko
23. Yuri Yakovenko
66′ Mark Brink (Emmanuel Oti Essigba)
71′ Rafael van der Vaart (Mathias Kristensen)
82′ Adrian Petre (Yuri Yakovenko)