Kikkenborg blev helten i U19-triumf

Lars Vind og EfB U19 vandt søndag eftermiddag finalen mod FCM til det Skandinaviske mesterskab. Kampen sluttede 1-1 i ordinær tid og måtte derfor direkte til straffesparkskonkurrence, hvor Kikkenborg viste sit store potentiale. U19-talenterne vandt 3-0 i straffesparkskonkurrencen og satte dermed prikken over i’et på et flot år.

Søndag eftermiddag spillede EfB U19 mod FC Midtjylland i finalen til det Skandinaviske Mesterskab i Göteborg.
Allerede i det første minut havde Bækgård et forsøg fra distancen, men den strøg over mål. I kampens start bølgede spillet frem og tilbage, uden store chancer. Det var to godt organiserede hold, ligesom Lars Vind nævnte i optakten.
EfB sad mest på bolden i de første tredive minutter og var gode til at komme fri på kanterne og komme til indlæg. Det gav flere gode chancer til vestjyderne ved blandt andet Martin Egelund. God start for Lars Vinds tropper, der var omstillingsparate gang på gang ved bolderobringer.
Efter en flot første halve time bragte Esbjerg sig foran. Oliver Nielsen slog et giftigt frispark i feltet der gav FCM problemer, hvilket Daniel Anyembe straffede. Han sparkede resolut bolden i kassen på tæt hold til 1-0.
Efter scoringen kom FCM mere med i kampen og fik overtaget resten af halvlegen, men EfB fik godt lukket ned og de skabte derfor ikke nogen farlige muligheder. Fortjent 1-0 ved pausefløjt.
Anden halvlegs start bød på en god mulighed til Mads Larsen, men målmanden fik pareret bolden til hjørne med fødderne. Minutter efter blev det igen farligt, da Nicu Carnat sparkede et flot frispark mod mål, men en flot redning forhindrede den unge angriber i at score.
FC Midtjylland søgte efter udligningen og skabte efterhånden flere chancer, men det var kun lige ved og næsten for midtjyderne. Esbjerg stod kompakt i sidste fase af kampen og gjorde det svært for FCM, der virkede en anelse frustreret.
Med et kvarter igen kom udligningen dog. Et frispark blev slået i feltet fra højre side, hvor bolden kunne sendes videre i mål til 1-1. FC Midtjylland havde stadig bolden det meste af tiden, men Esbjerg fik også enkelte muligheder i modsatte ende. Det blev ikke til flere scoringer i ordinær spilletid og de to hold måtte derfor direkte videre til straffesparkskonkurrence.
Her blev den unge EfB-keeper, Mads Kikkenborg den helt store helt. Han snuppede nemlig alle tre spark fra FC Midtjylland og da Anyembe, Olsen og Rejnhold alle scorede, vandt esbjergenserne 3-0.
Til stor jubel kunne EfB U19 derfor krones som Skandinaviens bedste hold til det uofficielle Skandinaviske mesterskab, og sætte prikken over i’et på et flot kalenderår.
– Det er en fantastisk flot præstation at vinde det Skandinaviske mesterskab. Gode takter af spillerne og generelt en gruppe der er villig til at arbejde stenhårdt, og yderligere synes jeg vi også har lagt mere på i forhold til det spillemæssige plan. Det giver pote i den her turnering at vi kan spille på flere måder og så betyder det bare rigtig meget at vi har en spiller som Daniel Anyembe med. Den rolighed og autoritet han viser er guld værd og så er Mads Kikkenborg selvfølgelig også værd at nævne med hans flotte redninger ved de tre straffespark. Det var ren klasse, slutter den stolte U19-cheftræner, Lars Vind.

Kampen i tal
EfB U19 – FCM U19 1-1 (1-0)
3-0 efter straffespark
Ordinær spilletid
32’ 1-0 Daniel Anyembe