Kristensens kanonkugle sikrede point mod HB Køge

Cheftræner John Lammers var tvunget til at se bort fra både Marco Lund og Agus Garcia, der var ude med skader. Derfor startede Rodolph Austin og Jacob Lungi Sørensen som makkerpar i det centrale forsvar. Lasha Parunashvili gled ind på den centrale midtbane.
Kampen fik en rolig start, med rolig boldomgang fra begge hold. Begge hold ville gerne have mange boldberøringer i startfasen og kæmpede med at komme frem til noget.  HB Køge fik stille og roligt mest tid på bolden, men starten af kampen bød ikke på nævneværdig action.
Efter en god EfB periode kom kampens første afslutning efter et kvarters spil, men langskuddet fra Parunashvili gik nogle meter forbi gæsternes mål. Kort efter opstod en stor chance til EfB, da en fejlaflevering fra gæsternes Kristian Andersen endte ved Yuri Yakovenko, der fandt Anders Dreyer i løb. Dreyer sendte en flad bold ind foran mål, hvor Mark Brink fik testet HB Køge keeperens reflekser. Desværre var Andreas Hansen hurtig til at reagere og fik sendt den ellers gode afslutning til hjørnespark.
Det igangsatte et længerevarende pres. Kort efter havde EfB nogle hurtige kombinationer og Yakovenko fandt flot Essigba i dybden. Essigba fik prikket bolden forbi keeperen, som nedlagde Essigba med venstrehånden, mens bolden røg forbi mål. Dommeren dømte målspark, til stor vrede for hjemmepublikum og EfB-spillerne. Situationen åbnede kampen op og hjemmeholdet kom længere frem på banen, og fik lagt et højere pres.
Men ud af ingenting fik HB Køge spillet sig frem til deres hidtil bedste mulighed da Lee Rochester tog en solotur på tværs af hjemmeholdets defensiv og fik sendt en afslutning snert forbi Jeppe Højbjergs mål.
Regnen havde gjort banen ekstra våd, og det resulterede i en EfB mulighed, da en HB Køge spiller gled på græsset og gav Oti Essigba muligheden for at storme til baglinjen. Her fik han lagt bolden skråt tilbage til Yakovenko, hvis afslutning ikke blev ren og derfor gik forbi mål.
Derefter var der stilstand med masser af boldbesiddelse til hjemmeholdet, men uden at komme frem til noget.  Mark Brink fik slidt sig frem til et langskud, men heller ikke det blev farligt. Derfor gik spillerne til pause uden at se netmaskerne blafre, efter en første halvleg hvor EfB havde et spilovertag og måske skulle have haft et straffespark. Gæsterne fra HB Køge var mest farlig på individuelle præstationer.
I anden halvleg kom EfB ud med en iver efter at jagte det første mål, og kampen havde en højere intensitet fra start. Men begge hold havde svært ved at fastholde et pres og tempoet dalede efterfølgende
Efter en time blev Essigba spillet fri af Yakovenko, men han blev igen nedlagt af keeperen. Denne gang var der mindre utilfredshed med dommerens tavshed. Kort efter fik Jesper Lauridsen tilkæmpet sig en skudmulighed, da han erobrede bolden højt i banen, trak mod midten og sendte en afslutning forbi den ene stolpe.
Efter at have haft godt styr på de fysisk stærke HB Køge angribere, fejlede opdækningen efter lidt over en times spil. Gæsterne erobrede bolden højt i banen, og et par afleveringer senere blev bolden lagt ind i feltet. Højbjerg forsøgte at komme til bolden, men Martin Koch Helsted fik hovedet på og via den ene opstander gik bolden i kassen til 0-1.
EfB-cheftræner John Lammers reagerede på målet ved kort efter at indskifte både Mathias Kristensen og William Møller. Ud gik Anders Dreyer og Mark Brink. Netop de to indskiftede var kort efter i samspil, da Kristensen fandt Møller foran mål. En skarp forsvarsreaktion fra HB Køge afværgede dog chancen.
Hjemmeholdet fik lagt et tryk, hvor der kom flere farlige indlæg fra højrekanten, hvor Mathias Kristensen var et friskt pust og virkelig fik drillet de sjællandske gæster. Et presset HB Køge mandskab fik givet en håndfuld hjørnespark inden for kort tid, hvor EfB også fik afsluttet. Blandt andet fik William Møller sendt et hovedstød over mål.
EfB fortsatte presset og var i klar spildominans, med masser af indlæg fra kanterne. Det forsøgte bænken at lukrere på ved at sætte Budu Zivzivadze ind i stedet for Daniel Anyembe i de sidste knap ti minutter. En klar offensiv indskiftning i jagten på uafgjort.
Kort efter indskiftningen kom udligningen så. Mathias Kristensen tog sagen i egen hånd, da han udnyttede sin fremdrift med bolden til at hamre et langskud op i det lange hjørne. Et fantastisk mål fra distancen, der fik Blue Water Arena til at eksplodere i jubel. 1-1 og så var der virkelig lagt i ovnen til en intens afslutning.
Til taktfaste klapsalver fortsatte EfB med at presse gæsterne helt i bund. Efter stadionuret havde rundet de 90 minutter fik Rodolph Austin en god mulighed efter et indlæg fra Lasha Parunashvili. Desværre røg hans hovedstød lige på gæsternes keeper, der let kunne parere forsøget.
Mere blev det ikke til, og derfor endte kampen 1-1.
John Lammers var efterfølgende godt tilfreds med kampen:
“-Det var en af de bedste kampe i denne sæson. Vi gav to chancer væk i hele kampen, vi kontrollerede spillet og skabte nok chancer til at vinde. Vi hang sammen som et hold, og hvis vi bliver ved med at spille på denne måde, kommer resultaterne også,” sagde en fortrøstningsfuld EfB-træner til Jydske Vestkysten.
Med resultaterne i de øvrige kampe betød det ene point, at EfB nu er nummer 8 i NordicBet Ligaen. Næste kamp er ude mod Vendsyssel den 2. oktober.