Mads Larsen sikrede U19-sejr

Årets sidste kamp for U19-drengene endte med en 3-2 sejr på udebane mod topholdet fra FC Nordsjælland. Mål fra Martin Egelund, Rasmus Rejnhold og Mads Larsen.

Lars Vind og U19 var lørdag eftermiddag i aktion for sidste gang i 2017, da FC Nordsjælland var værter i U19 Ligaen. Lars Vind håbede inden opgøret at man kunne slutte året godt af med en god præstation.
Kampen startede stille ud, hvor begge hold brugte de første tyve minutter på at se hinanden an. Ingen tog for alvor styringen og der blev ikke skabt nogen større chancer i hverken den ene eller anden ende. Midtvejs i første halvleg erobrede EfB dog mere og mere af spillet.
Efter en god periode gav det så en scoring til EfB’erne i det 29. minut, da flotte kombinationer i højre side til sidst fandt Martin Egelund. Kantspilleren trak herfra ind i banen og afsluttede flot mod det lange hjørne forbi FCN-keeperen. Flot scoring af Martin Egelund gjorde det dermed til 1-0.
Efter scoringen vågnede værterne op og havde efterfølgende en stor chance, men en flot redning fra Kikkenborg satte i stedet en omstilling i gang for Lars Vinds mandskab. Patrick Egelund slog til sidst et flot indlæg mod fjerneste stolpe, hvor Rasmus Rejnhold sikkert omsatte chancen til 2-0 kort før halvleg.
Lars Vind var ikke helt tilfreds med spillet i første halvleg på trods af resultatet, og følte at han godt kunne kræve mere af spillerne.
Til anden halvlegs start tordnede værterne igennem som det er set så mange gange før med FC Nordsjælland. Det gav hurtigt en reducering to minutter efter pausen, da værterne sikkert omsatte en chance efter et gennembrud fra højre side. 2-1. Der gik ikke mere end syv minutter før der faldt endnu en scoring, igen til FC Nordsjælland og dermed 2-2.
Efter de hurtige scoringer, foretog Lars Vind et par udskiftninger som hjalp på at trække tempoet lidt ud af spillet og vandt derfor lidt ekstra tid og spilrum for EfB. Kampen kunne være faldt til begge sider i kampens sidste fase.
EfB trak dog det længste strå og fandt vej til målet ti minutter før tid, da endnu en omstilling gjorde at det unge stortalent, Mads Larsen, netop kunne opsnappe bolden i feltet. Han fik lige akkurat vendt og sendte bolden i mål til 3-2, og sikrede dermed sejren i årets sidste kamp.
– Det er vigtigt for os at vi nu holder balancen med nogle af de andre hold i ligaen, så vi stadig har noget at spille for når vi vender tilbage fra juleferien. Det er godt at vi viser stor mental styrke i dag, ved at kæmpe os tilbage fra en svær start på anden halvleg. Vi kan nu gå på juleferie med en god følelse og ikke mindst samvittighed, hvilket bestemt er tiltrængt, slutter U19-cheftræner Lars Vind.

Kampen i tal
FCN U19 – EfB U19 2-3 (0-2)
29’ 0-1 Martin Egelund
41’ 0-2 Rasmus Rejnhold
47’ 1-2 Jakob Johansson
54’ 2-2 Andreas Skov Olsen
81’ 2-3 Mads Larsen
Indskiftninger
60’ Mathias Holm (Martin Egelund)
71’ Emil Ankersen (Rasmus Rejnhold)
86’ Deniz Korkmaz (Patrick Egelund)