McGrath sikrede reserve-sejr i overtiden

SønderjyskE blev sendt hjem uden point, da EfB’s reservehold slog gæsterne med 2-1 på hybridbanen. Mark Brink og Brent McGrath scorede.

Esbjergenserne sparkede mandag gang i Reserveligaen på hjemmebane mod lokalrivalerne fra SønderjyskE, der begge stillede med to yderst kompetente startopstillinger. Hollandske Rafael Van der Vaart, var således også i startopstillingen, som for tiden træner med i EfB, for at holde formen ved lige.
Kampen startede bedst for de blåhvide, men SønderjyskE bød sig bestemt også til i dagens opgør, som aldrig er kedeligt, når de to mandskaber krydser klinger. Der skulle heller ikke gå længe før nettet blafrede for første gang, da hjemmeholdet kunne bring sig foran 1-0 på en scoring af Mark Brink. Den vævre offensiv-spiller trak ind fra venstre inden han udplacerede SønderjyskE-keeperen med et fladt spark, der ikke havde den store fart, men præcision nok til at stryge i mål.
Første halvleg var generelt velspillet fra de to hold, som bød på flere dueller og gode aktioner i det offensive, men der faldt altså ikke flere scoringer inden pausen.
Ti minutter inde i anden halvleg var det så SønderjyskE, der kunne juble og dermed komme bedst fra start efter pausen. Den rutinerede Simon Poulsen tog skuddet fra distancen, som Jonas Jensen kun fik halvklaret, og da EfB-defensiven ikke var helt vågen, kunne Jeppe Simonsen følge op og trille den i mål til 1-1 uden de store problemer.
Anden halvleg viste aldrig samme kvalitet, som den første, men der blev stadig gået til den fra begge sider. Flere indskiftninger gjorde opgøret mere uorganiseret og præget af mange boldtab, som derfor bragte omstillingsspillet i fokus.
Netop omstillinger gav store chancer til Mathias Kristensen og Yuri Yakovenko, hvor førstnævnte bragede den på overlæggeren fra kort afstand. Yakovenko misbrugte også en god mulighed efter flot forarbejde af U19-spilleren Jonas Mortensen, men tøvede på det forkerte tidspunkt.
Intensiteten dalede mod kampens slutfase og det lignede længe et remis i sæsonens første duel for de to reserve-mandskaber, men i allersidste sekvens tippede udfaldet til vestjydernes fordel. På et veludført spark fra hjørneflaget af Mathias Kristensen, kunne tilbagevendte Brent McGrath stige op mellem venner og fjender, og heade bolden i mål.
Dommeren fløjtede af sekunder efter, og EfB sejrede dermed 2-1 mod SønderjyskE mandag eftermiddag.
Assistenttræner, Johnny Mølby, er tilfreds med dagens præstation og ser det yderligere som en lærerig opgave for de mange unge spillere, der fik minutter.
– Det var en god kamp for truppen, der spillede mod et godt SønderjyskE-mandskab. Det er et rutineret og fysisk stærkt hold, så det var derfor en god udfordring for spillerne. Jeg synes, vi gjorde det fint i dag med hurtig boldomgang, der hjalp til at kreere flere chancer for os. Vi havde gode muligheder og vi kunne sagtens have scoret flere mål, men vi ser også, at vi mangler fysik i de perioder, hvor vi ikke er det bedre-spillende hold. Men generelt en rigtig god præstation, og ikke mindst lærerig opgave for de unge knægte, siger Johnny Mølby.

EfB reserver – SønderjyskE reserver 2-1 (1-0)
17’ 1-0 Mark Brink
55’ 1-1 Jeppe Simonsen
90’+3 2-1 Brent McGrath