Overlegen indsats i 3-0-sejr

Esbjerg-mandskabet overmatchede de unge knægte fra FC Nordsjælland og vandt overbevisende med 3-0. Rodolph Austin, Mathias Kristensen og Adrian Petre var på pletten for hjemmeholdet.

Søndag klokken 12.00 åbnede Blue Water Arena dørene for sidste gang i 2018, da FC Nordsjælland gæstede stadionet på Gl. Vardevej i Superligaens 20. runde. En vigtig kamp for John Lammers’ mandskab ventede, hvor en sejr ville betyde, at EfB’erne kunne overvintre i top 6.
Esbjerg-mandskabet startede bedst ud på en kold, kold 3. søndag i advent. EfB’erne var i fint spil-humør, og der skulle heller ikke gå længe før hjemmeholdet bragte sig foran. Jesper Lauridsen slog et perfekt indlæg mod den fjerneste stolpe, hvor Rodolph Austin herorisk kastede sig ind i bolden og stangede kuglen i mål til 1-0. Desværre for Austin, måtte han udgå kort efter, da han faktisk blev skadet inden han sendte bolden i nettet.
Esbjerg var det bedste hold på banen og havde fint styr på begivenhederne. Især højre side med Anyembe og Kristensen fungerede godt i samspil med Lungi. Gæsterne fra Nordsjælland viste dog også tænder efter små tyve minutter, da Donyoh flot curlede bolden på overlæggeren. Scoringen udeblev dog på trods af et flot forsøg, og istedet var det Esbjergs tur til at udfolde sig i det offensive.
Adrian Petre driblede forbi et par mænd i venstre side og bragte sig fri i feltet. Herfra fandt den rumænske angriber Mathias Kristensen, som køligt udplacerede Nicolai Larsen i FCN-målet med en flad afslutning. 2-0 til EfB, hvilket også var velfortjent efter en flot åbning på kampen fra John Lammers’ tropper.
Esbjerg var i kontrol, selvom gæsterne kom mere i boldbesiddelse, da den første halve time var rundet. Defensiven var på plads, og det frustrerede de unge knægte fra Nordsjælland. De blå-hvide blev ofte farlige, når de bevægede sig op mod gæsternes defensiv og små ti minutter før pausen, kunne det have blevet 3-0. Petre fik først et mål underkendt, mens han kort efter tvang keeperen ud i en god redning.
Det blev ikke til flere scoringer i første halvleg og et tilfreds Esbjerg-mandskab kunne gå til pause med en 2-0-føring.
Kampbilledet fortsatte i anden halvleg med et kontrolleret spil fra de blå-hvide EfB’ere. Hjulmands knægte viste dog en anelse bedre takter med et par fine offensive aktioner, men igen, så var Halsti og co. på plads. Efter en times spil, så faldt kampens tredje scoring og det var igen hjemmeholdet, som kunne juble med resten af Blue Water Arena.
Adrian Petre opsnappede bolden fra 25-30 meter, og her viste angriberen målnæse. Nicolai Larsen i FCN-målet stod lidt ude, og derfor flugtede Petre flot bolden over og i mål til 3-0. Flot, flot scoring fra EfB’s nummer 9, som sprudlede på grønsværen i dagens match. Scoringen frustrerede gæsterne endnu mere, og det gav Kasper Hjulmands mandskab et par advarsler.
Esbjerg kom mere og mere i kontrol, og det benyttede Esbjerg-tilhængerne til at hylde spillerne med at råbe “olé”, når de blå-hvide spillede en aflevering. Kampen var afgjort og sejren ventede for enden af de 90 minutter, og det var tydeligt, at selvtilliden var i top. EfB overmatchede gæsterne på alle parametre og det gav anledning til et par frække kombinationer, hvor især Mathias Kristensen viste prøver på den formidable teknik, han besidder.
Tre minutters overtid blev det til, og så fløjtede dagens dommer altså for sidste gang.
Esbjerg fB hentede alle tre point i årets sidste kamp på Blue Water Arena efter en pragtfuld indsats på grønsværen. Sejren sender EfB på en nuværende 4. plads, mens top 6-placeringen er sikret i vinterpausen.

Resultat
EfB – FC Nordsjælland 3-0 (2-0)
Målscorere
9′ 1-0 Rodolph Austin
20′ 2-0 Mathias Kristensen
60′ 3-0 Adrian Petre
Indskiftninger
12′ Jeppe Brinch (Rodolph Austin)
78′ Emmanuel Oti Essigba (Adnane Tighadouini)
82′ Mark Brink (Mathias Kristensen)