P. Egelund fortsatte stimen for U19

En flot præstation i SønderjyskE fortsatte stimen af sejre, der nu er på fire. Patrick Egelund scorede begge mål i 2-1-sejren, der hjalp Esbjerg-mandskabet til en nuværende 2. plads.

René Christiansens mandskab kom godt fra land i det sønderjyske, og viste fint spil det første kvarters tid. Emil Ankersen kunne have scoret kampens første mål, men det blev i stedet værterne, der fik nettet til at blafre først. Et indlæg blev slået fra hjemmeholdets højre side, og her kæmpede Peter Christiansen sig frem til bolden og scorede til 1-0.
Herefter blev det en mere lige affære, selvom EfB’erne fortsat havde mest styr på begivenhederne, og følte sig i fin kontrol. Gæsterne spillede sig også frem til enkelte chancer, men det blev ikke til en udligning inden pausen.
I anden halvleg lykkedes de blå og hvide bedre med at true gæsternes defensiv, og udnytte pladsen, der blev givet. Rasmus Rejnhold stod for Esbjerg-mandskabets største chance kort efter pausen, men forsøget tæt på mål blev flot pareret af SønderjyskE-keeperen.
Udligningen kom dog kort herefter, da EfB fik tilkendt et straffespark. Mads Larsen kom i feltet og forsøgte at snige sig forbi en modstander, men blev hægtet. Dommeren var ikke i tvivl, og pegede på straffesparkspletten. Den tog Patrick Egelund sig sikkert af og scorede. 1-1.
Esbjerg dominerede herfra og pressede på for kampens tredje scoring, der kunne bringe EfB i front. Hjemmeholdet truede enkelte gange på omstillinger, mens de samtidig forsøgte at udnytte standardsituationer, men de vestjyske knægte stod solidt i organisationen.
Med et kvarter igen fik SønderjyskE dog en chance foræret, som gav en en-mod-en situation med Mads Kikkenborg, men den stærke Esbjerg-keeper reddede flot. Minutter senere var det så Esbjergs tur til at blive farlige, hvilket også gav en scoring. Rasmus Rejnhold slog en skarp bold på tværs, hvor Patrick Egelund kom styrtende. Den hurtige offensivspiller viste endnu engang koldblodighed og scorede sit andet mål i kampen.
SønderjyskE forsøgte at bringe fysik i opgøret og fik pumpet bolde i feltet, men defensiven stod fast og klar til at afværge, selvom det voldte problemer. U19-drengene holdte stand og sejrede for fjerde gang i streg.
EfB ligger placeret på ligaens 2. plads, og U19-cheftræneren er naturligvis tilfreds med de seneste resultater samt lørdagens indsats.
– Vi gør jo rent bord i september måned, så det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Jeg synes sejren er fortjent, for vi er i god kontrol det meste af opgøret. Jeg er meget tilfreds med den udvikling samt moral spillerne har vist. Selvom vi kommer bagud, så giver de ikke op og det er rigtig stærkt. Flere spillere stepper op og viser deres kvalitet. Nu skal vi nyde resultaterne inden vi skal på den igen, siger René Christiansen.
Grundet landsholdspause skal U19 først i aktion igen 20. oktober, hvor Brøndby venter.

Resultat
SønderjyskE – EfB 1-2 (1-0)
Målscorere
14’ 1-0 Peter Buch Christiansen
55’ 1-1 Patrick Egelund (straffespark)
78’ 1-2 Patrick Egelund
Indskiftninger
57’ Mikkel Søndergaard (Noah Nurmi)
81’ Jeppe Paulsen (Rasmus Rejnhold)
81’ Deniz Korkmaz (David Easter)