Pointdeling mod Horsens

Med Lars Olsen i cheftrænerstolen hentede Esbjerg fB fredag et point, da holdet mod AC Horsens måtte nøjes med 1-1 i 3F Superligaen i en kamp, hvor Yakovenko bragte holdet foran med 1-0 efter blot to minutter.

Esbjerg fB med Lars Olsen som cheftræner for første gang spillede fredag aften 1-1 hjemme på Blue Water Arena mod AC Horsens. EfB førte hurtigt med 1-0, men måtte inden pausen sande et drømme mål imod, og mere blev der ikke scoret.
EfB fik en drømmestart på opgøret, idet Yuriy Yakovenko allerede efter blot halvandet minuts spil kunne score til 1-0. I et fint angreb opsnappede holdet bolden foran Horsens’ felt, og med en god aflevering ind i feltet var Joni Kauko pludselig helt fri. Finnen sendte prompte bolden fladt ind foran mål, hvor Yakovenko ved forreste stolpe let kunne score.
Scoringen imod tvang gæsterne frem på banen fra begyndelsen, og den disciplin fik de gul-klædte ikke meget ud af i kampens indledning.
Samtidig stod EfB solidt i bagkæden, og med få risici i spillet blev alle tilnærmelser afværget.
Efter små 20 minutters spil skabte Mathias Kristensen plads til sig selv på kanten, hvorfra han skar ind i banen og til sidst placerede sig i en fin position foran feltet. Herfra sendte han et kvalificeret skud afsted mod mål, men bolden gik en halv snes meter over mål.
En lille halv time skulle der gå, inden Horsens blev farlige første gang.
Fra baglinjen sendte blev der sendt en bold skråt tilbage i feltet, som der blev afsluttet på første gang. Jeppe Højbjerg i målet var prisgivet, og kun af vaks afvisning af Daniel Anyembe tæt under mål sikrede, at der ikke blev udlignet til 1-1.
To minutter senere var det atter tæt på, men stolpen kom i vejen på et Horsens-indlæg gennem feltet.
I det 40. minut gik den ikke længere for EfB-mandskabet.
Defensiven fik ikke clearet langt nok væk, og på kanten af feltet stod en Horsens-spiller klar til at samle op. Med en smart vending og et følt spark blev bolden sendt over i det modsatte målhjørne uden chance for Højbjerg.
Efter pausen kom EfB fint ud, og Jacob Lungi Sørensen var i det 47. spilleminut få centimeter fra et heade et godt indlæg i nettet, men en Horsens-forsvarer fik afvist i sidste øjeblik.
Tre minutter senere var det i den anden ende, det brændte på.
Fra tæt hold blev der headet mod Højbjergs mål, men en flot refleksredning på stregen gjorde, at en gæste-føring ikke blev en realitet.
I det efterfølgende kvarter var der dømt stilstand i kampen, og vigtigheden af udfaldet kom til udtryk. Således tilspillede ingen af holdene sig nogle oplagte muligheder.
Først efter 70 minutter skete der lidt.
Lungi tog et godt dybdeløb, og med en god aflevering tilbage i banen fandt han indskiftede Adrian Petre, som resolut afsluttede. Uheldigvis for rumæneren og EfB kom en Horsens-forsvarer i vejen, og bolden gik ud til hjørnespark.
Et kvarter før tid blev Mohammed Dauda skiftet ind i stedet for Pyry Soiri, som havde leveret en fin indsats på kanten.
Ghaneseren indgik fint i spillet, og kort før tid sendte han Kauko i dybden med en god aflevering.
Finnen kom fint forbi Horsens-forsvareren, der var nærmest, men afslutningen blev reddet, og sendt ud over baglinjen.
I de døende minutter blev der forsøgt febrilsk fra begge sider, men skarpheden var ikke tilstede, og derfor sluttede opgøret 1-1.

Esbjerg fB – AC Horsens 1-1 (1-1)
2′ 1-0 Yuriy Yakovenko
40′ 1-1 Louck Prip
23. Yuriy Yakovenko
67′ Adrian Petre (Yuriy Yakovenko)
75′ Mohammed Dauda (Pyry Soiri)