Pointdeling mod Silkeborg

Esbjerg fB var både foran 1-0 og bagud 1-2 søndag eftermiddag på Blue Water Arena, da holdet i 3F Superligaen måtte nøjes med 2-2 mod Silkeborg IF. Adrian Petre scorede begge EfB-mål.

Med fint spil i store perioder på et solbeskinnet Blue Water Arena spillede Esbjerg fB søndag 2-2 med Silkeborg i en kamp, hvor Adrian Petre med to mål kom tilbage på scoringstavlen. Samtidig viste holdet god moral, da det lykkedes at komme tilbage fra 1-2.
Allerede efter to minutters spil faldt kampens første store mulighed efter et indlæg. Her var Adrian Petre pludselig fri tæt under mål, og med et akrobatisk spring fik han afsluttet. Desværre for rumæneren var Silkeborg-målmanden vågen på stregen, og han kunne derfor undvige et hurtigt EfB-føringsmål.
Ind over stregen kom bolden til gengæld efter knap et kvarters spil. Et fint hjørnespark blev sendt ind i feltet, hvor Petre først afsluttede på overliggeren, inden han i sekvensen efter kunne sparke 1-0-føringen i hus til stor jubel blandt de fremmødte tilskuere.
Scoringen tvang et defensivt indstillet Silkeborg-hold frem på banen, men defensivens kompromisløse stil i duellerne gjorde, at EfB ikke før slutningen af første halvleg for alvor blev sat på prøve.
Trods en overvægt i boldbesiddelse til oprykkerne midtvejs i første halvleg, så bed EfB fortsat fra sig.
Mark Brink, der atter havde fundet vej i startopstillingen erobrerede efter 30 minutter bolden midt på egen banehalvdel, hvorefter han med en god aflevering sendte Petre i dybden. Silkeborg-defensiven kom dog godt tilbage, og fik afværget en vestjysk 2-0-scoring.
I stedet lykkedes det Silkeborg af få udlignet til 1-1 ved Ronnie Schwartz i det 41. spilleminut efter et indlæg, som ikke burde have voldt EfB’erne problemer. Med et fikst træk i feltet fik angriberen pludselig spillet sig selv fri, og alene med målmand Jeppe Højbjerg kunne han sende bolden i nettet med et fladt forsøg.
Efter pausen kom EfB aggressivt ud, og allerede efter et par minutters spil var det millimeter fra at blive 2-1. Pyry Soiri afdriblede fuldstændig silkeborgensernes back, og fra baglinjen sendte han en god bold ind foran mål, hvor Adrian Petre lige akkurat ikke kunne nå den.
Fremfor et esbjergensisk føringsmål blev det 2-1 til Silkeborg blev det efter en lille times spil på et regulært drømmemål. Gæsternes angriber Shkodran Maholli modtog bolden foran feltet, hvorfra han trak et skråt tilbage i banen, og resolut hamrede læderet op i fjerneste målhjørne uden chance for Højbjerg, der ellers var ude i fuld længde i forsøget på at redde.
John Lammers reagerede prompte fra bænken, og indsatte friske kræfter i form af Mathias Kristensen som en erstatning for Soiri. Få minutter senere blev unge Patrick Egelund også sendt på banen.
Egelund fremtvang efter få sekunder på banen et frispark på kanten af feltet, som Adrian Petre valgte at tage sig af. Med god fart og skarp præcision hamrede han bolden op i hjørnet, og udligningen til 2-2 var en realitet.
Minuttet senere var Joni Kauko tæt på at bringe Blue Water Arena i ekstase, da han fra en fri position i feltet efter et hjørnespark steg til vejrs og fik headet mod mål. Desværre for finnen og EfB sneg bolden sig lige akkurat uden om den fjerneste opstander.
Ved 2-2 og få minutter igen satte EfB alt ind på den tredje og afgørende scoring, og især indskiftede Egelund viste gode takter i chanceskabningerne, men den sidste skarphed i feltet manglede i afslutningsøjeblikkene.

Esbjerg fB – Silkeborg IF 2-2 (1-1)
Målscorere:
14′ 1-0 Adrian Petre
41′ 1-1 Ronnie Schwartz
57′ 1-2 Shkodran Maholli
72′ 2-2 Adrian Petre
9. Adrian Petre
64′ Mathias Kristensen (Pyry Soiri)
70′ Patrick Egelund (Nicklas Røjkjær)
79′ Mads Larsen (Mark Brink)