Rejnhold-scoring i testkamp mod Kolding IF

Adskillige unge spillere fik minutter på grønsværen, da Esbjerg-mandskabet tirsdag eftermiddag spillede 1-1 mod Kolding IF på kunstgræsbanen i Varde Fritidscenter. 17-årige Rasmus Rejnhold scorede for EfB.

John Lammers’ elleve udvalgte tog hurtigt teten i dagens træningskamp mod 2. divisionsklubben fra Kolding IF, da de to mandskaber stødte sammen på kunstgræsset i Varde. Det var dog de sortblusede, som åbnede skudstatistikken først, da en cutback-aflevering fandt en fri Kolding-spiller, men afslutningen fortsatte over mål.
Esbjerg var rigtig meget på bolden, men det sidste manglede altså i offensiven, hvor Kolding stod kompakt. Daniel Anyembe, der var tilbagevendt efter U21-landsholdsturen i Mexico, virkede oplagt, og det lignede, at det var i højre side, det skulle komme fra.
Det var i stedet en dødbold, som gjorde EfB farlige for første gang i opgøret. Et hjørnespark dumpede endeligt ned foran Markus Halsti, hvor han flugtede den mod det lange hjørne fra en spids vinkel. Et rigtig fint forsøg fra EfB-anføreren, men desværre for Esbjerg-lejren, så strøg bolden tæt forbi sammenfoldningen.
Kampbilledet fortsatte med EfB-dominans i boldomgangen, men Kolding IF havde også enkelte muligheder på omstillinger. Det var dog ikke noget, som for alvor voldte den vestjyske defensiv og Lasse Mikkelsen i målet de store problemer. Små ti minutter inden pausen fik de blå-hvide et par gode muligheder for at åbne målkontoen, men to blokerede forsøg på kanten af feltet og en afbrænder fra Jacob Lungi Sørensen, var altså ikke nok. 0-0 stod der fortsat på lystavlen, da dommeren fløjtede til pause.
Til anden halvlegs start skiftede Lammers flere spillere, heriblandt på keeperpositionen. Lasse Mikkelsen og Mads Kikkenborg fik som planlagt en halvleg hver i EfB-målet, for at teste, hvor de to unge målmænd står, hvorfor Jeppe Højbjerg ikke var med i kampen mod SønderjyskE eller denne mod Kolding.
Midtbanespillere, Mark Brink, var tæt på at åbne anden halvleg på bedste vis, da han tog bolden til sig lidt uden for feltet og sparkede mod mål, men Koldings keeper var vågen på stregen. 2. divisionsholdet svarede dog fint igen, for de kom bedre med i opgøret herefter, og var også tæt på at bringe sig foran efter 50 minutter, men forsøget på at spille chancen endnu større blev afværget i sidste øjeblik.
Som kampen skred frem, foretog John Lammers udskiftninger på de positioner, som endnu ikke var blevet udskiftet og det gav altså plads til flere unge Esbjerg-talenter. Mads Zaar, Patrick Tjørnelund, Mads Larsen og Rasmus Rejnhold kom på banen, og sidstnævnte skulle ikke bruge mange minutter, før han stjal rampelyset. På dette tidspunkt var gennemsnitsalderen for EfB’erne på banen i øvrigt 19 år, hvor otte ud af elleve har rødder i det Sydvestjyske Fodbold Samarbejde.
Efter flot forarbejde fra Mathias Kristensen, søgte 17-årige Rejnhold forreste stolpe, hvor han sikkert sparkede læderet i kassen til 1-0. Føringen holdt dog ikke længe, for minutter senere udlignede koldingenserne til 1-1. En uheldig clearing førte til et indlæg, som Kolding-spilleren kunne dirigere ind bag Mads Kikkenborg og sikre balance i regnskabet. Det lignede et remis, da vi nærmede os slutfløjtet, men EfB fik én sidste mulighed, for at løbe med sejren.
Esbjerg-mandskabet fik tildelt et straffespark nær overtiden, da Patrick Tjørnelund blev nedlagt i feltet. Mathias Kristensen tog sig af forsøget fra pletten, men det hårde spark i målmandens højre side, tog desværre stolpen og hoppede tilbage i spil igen.
Kort efter fløjtede dommeren for sidste gang ved slutresultatet 1-1 og det blev derfor et remis i EfB’s anden træningskamp.

Resultat
EfB – Kolding IF 1-1 (0-0)
Målscorere
74′ 1-0 Rasmus Rejnhold
78′ 1-1 Kolding IF-spiller
Indskiftninger
46′ Mads Kikkenborg (Lasse Mikkelsen)
46′ William Møller (Markus Halsti)
46′ Jonas Mortensen (Daniel Anyembe)
46′ Noah Nurmi (Lasha Parunashvili)
46′ Mathias Kristensen (Adnane Tighadouini)
63′ Patrick Tjørnelund (Jeppe Brinch)
63′ Mads Zaar (Agon Mucolli)
63′ Klaus Moesgaard (Jesper Lauridsen)
63′ Brent McGrath (Jacob Lungi Sørensen)
67′ Rasmus Rejnhold (Yuri Yakovenko)
67′ Mads Larsen (Mark Brink)