Reserverne bankede Viborg 5-0

Esbjerg fB’s reserver hentede en sikker sejr, da holdet slog Viborg FF med hele 5-0 i Varde. Pyry åbnede til både 1-0 og 2-0, inden Røjkjær scorede et vaskeægte hattrick efter pausen.

Indledningen bar præg af to hold, der begge kom ud som lyn og torden, og derved blev starten på mandagens opgør i Reserveligaen en anelse hektisk med chancer i begge ender. Udeholdet fra Viborg stod for den første af slagsen, men Mathias Rosenørn fik stoppet forsøget fra en spids vinkel.
Herefter begyndte EfB at tage fat om kampen. Især kanterne blev ofte sat i scene, hvor Patrick Egelund og Pyry Soiri kom til baglinjen et par gange, men de ellers fine indlæg tilbage i feltet blev ikke omsat til kampens første scoring.
Få minutter inden pausefløjt blev skarpheden dog fundet frem, da Egelund spillede en cutback-aflevering ind foran mål. Her stod Pyry Soiri parat til at smække læderet i nettet til 1-0 uden chance for gæsternes keeper.
Pyry brugte ikke tiden herefter på at nyde scoringen alt for meget, for blot et minuts tid senere var han på pletten igen. Kantspilleren modtog bolden i venstre side, tog et træk ind i banen og sparkede flot kuglen i det lange hjørne til 2-0.
Efter pausen var Viborg først på skudstatistikken i anden halvleg, men forsøget testede blot Rosenørn, der desværre måtte lade sig udskifte i samme aktion grundet en mindre skade.
EfB fortsatte med at være det spilstyrende hold på kunstgræsbanen i Varde og der var flere gode momenter at spore i offensiven.
Efter en times spil blev det således 3-0, da Egelund blev tacklet omkuld i feltet. Straffesparket tog Nicklas Røjkjær sig af og han var sikkerheden selv, hvilket også blev startskuddet til et indbringende kvarter for offensivspilleren.
Små ti minutter senere stod målscoreren til 3-0 nemlig helt umarkeret nær feltkanten, da EfB havde tilkæmpet sig et hjørnespark. Simon Bækgård spillede hurtigt bolden fladt tilbage, hvor Røjkjær viste fornem sparketeknik og drejede den i nettet ved forreste stolpe til 4-0.
Fire minutter senere påtog han rollen som målscorer igen med sit tredje i kampen – et vaskeægte hattrick. Nicklas Røjkjær opsnappede en løs bold i feltet og flugtede resolut kuglen i netmaskerne, og dermed lyste måltavlen altså hele 5-0 med tyve minutter igen.
Viborg var kun sporadisk oppe nær indskiftede Mads Kikkenborgs mål, men keeperen havde godt styr på de få afslutninger indenfor rammen.  I stedet var det tæt på at blive 6-0, da Mads Larsen snød et par spillere, inden han fandt Nicklas Røjkjær skråt tilbage i feltet – afslutningen blev dog reddet inde på stregen.
EfB’erne fik ikke flere bolde i nettet og kampen endte med en overbevisende sejr på 5-0.
– Det var en godkendt præstation, hvor alle arbejdede rigtig godt for hinanden hele vejen rundt. Åbningen var dog lidt hektisk for os, men herefter fik vi sat presset rigtig godt og det ændrede kampen til vores fordel. Vores stamspillere i førsteholdstruppen skal have ros, heriblandt Pyry og Røjkjær, som jo var flittige målscorere, men også de helt unge viste positive ting. Især Tobias Stagaard var stærk i forsvaret, fortæller transitions- og assistenttræner, Lars Vind.

Resultat
Esbjerg fB reserver – Viborg FF reserver 5-0 (2-0)
Målscorere
41′ 1-0 Pyry Soiri
43′ 2-0 Pyry Soiri
58′ 3-0 Nicklas Røjkjær
67′ 4-0 Nicklas Røjkjær
71′ 5-0 Nicklas Røjkjær
Indskiftninger
46′ Rasmus Rejnhold (Yuriy Yakovenko)
51′ Mads Kikkenborg (Mathias Rosenørn)
56′ Frederik Ehrhorn (Pyry Soiri)
68′ Denis Catovic (Tobias Stagaard)
81′ Andreas Lausen (Patrick Egelund)