Reserverne led nederlag på eget græs

Efter to sejre i de tre første kampe i Reserveligaen skulle EfB tirsdag igen i aktion, da holdet på eget græs tog imod Lyngby. Desværre blev det til et nederlag på 2-4, hvor hjemmeholdet var bagud 2-0 efter første halvleg. Rafael van der Vaart og Simon Bækgård bragte holdet tilbage, men gæsterne ville det anderledes og scorede to gange i kampens sidste kvarter til slutresultatet 2-4.

Hjemmeholdet fik en fin åbning på kampen, da de kongeblå kom på besøg tirsdag eftermiddag. Begge hold spillede flot teknisk fodbold og skabte muligheder fremad på banen. Første store chance i kampen tilfaldt Rafael van der Vaart, som fra kanten af feltet sparkede bolden på overlæggeren.
Herefter var der optræk til chancer efter fint opspil i begge sider for esbjergenserne, men kvaliteten i indlæggene manglede, og derfor blev det aldrig for alvor farligt. Foruden gode takter i det offensive, så fungerede den defensive organisation og presspillet ligeledes upåklageligt.
Midtvejs i anden halvleg kom gæsterne dog foran, da Kristian Riis missede en aflevering midt på egen banehalvdel. Fejlafleveringen snuppede en offensivspiller fra Lyngby, driblede ned mod Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet og sparkede bolden i nettet til stillingen 0-1.
Herefter blev det en første halvleg på Lyngbys præmisser, og efter en halv times tid blev stillingen 0-2, da holdet kom igennem i højre side. EfB havde relativt mange folk med hjemme i eget felt for at forsvare, men alligevel fik en midtbanemand fra udeholdet sparket bolden ind over stregen. Det var også tæt på at blive 0-3 inden pausefløjtet, men Jonas Morten kom heroisk tilbage og fik reddet bolden væk.
Vestjyderne fik en aldeles fremragende start på anden halvleg, da den rutinerede hollænder, Rafael van der Vaart sparkede et frispark ind i feltet, som ingen spillere fik ram på. I stedet røg bolden ind i modsatte hjørne til stillingen 1-2.
Efter en times spil fik EfB tilkendt et straffespark, som blev begået på midtbanemanden Simon Bækgård. Det unge talent tog sagen i egen hånd, ventede på målmandens udfald og sparkede kuglen sikkert ind.
Det var dog det tætteste EfB var på at få point i dagens kamp. Med et kvarter tilbage af kampen begik Jonas Mortensen nemlig straffe, som der efterfølgende blev scoret på. I en omstilling hen mod kampens afslutning blev det også til 2-4, da en Lyngby-angriber chippede den ind over Mads Kikkenborg og videre i mål.
– Det er rart at holde spillerne i kampform, og der var flere der bød sig til i dag. Mange af de unge får brugbar erfaring på dette niveau, men vi skal blive bedre til at forsvare, end vi gjorde i dag. Vi møder et godt spillende Lyngby-hold, og flere af de unge spillere fik gode lærepenge. Derudover var det godt at se en spiller som Kristian Riis på banen. Det er også vigtigt for ham at komme i gang, siger René Christiansen, der var med på sidelinjen i dagens nederlag mod Lyngby.

EfB reserver – Lyngby reserver 2-4 (0-2)