Reserverne sejrede 2-0

Esbjerg fB’s reserver sejrede 2-0 tirsdag aften mod Danmarksserieholdet Varde IF på udebane i en træningskamp. Denis Catovic og Patrick Egelund scorede målene for EfB.

Esbjergs unge reserver gæstede tirsdag aften Varde IF, hvor et modent og velspillende mandskab fra Danmarksserien udfordrede EfB’erne på det fysiske aspekt af spillet.
Første halvleg var netop præget af stor fysik, som medførte svære betingelser for udeholdet. Det lykkedes dog at få sat spillet i perioder af første halvleg, men mod afslutningen af de første 45 minutter overtog hjemmeholdet initiativet.
Viktor Tranberg og Jeppe Brinch i forsvaret afviste dog enhver tilnærmelse, når Varde-spillerne udfordrede EfB-defensiven.
Efter pausen ændrede kampbilledet sig igen til de blå-hvides fordel, som til fulde udnyttede en fin start. Anden halvleg var blot få minutter gammel, da EfB scorede kampens første mål.
Den unge venstreback Denis Catovic stod således for scoringen, da han tog et klogt løb i feltet og sikkert headede bolden i nettaget uden chance for modstanderens keeper. Mathias Kristensens var arkitekten bag med et skarpt slået hjørnespark.
Det blev mere åbent herefter, og det gav helt naturligt mere plads og dermed også boldbesiddelse til EfB. Udeholdet satsede i stedet på omstillinger, men Mads Kikkenborg i målet var en sikker sidste skanse, og det blev derfor aldrig rigtig farligt.
Mod kampens slutning blev kampen så lukket, idet Patrick Egelund brugte sin fart og stormede mod værternes mål. Alene med keeperen viste offensivspilleren storslået teknik ved at chippe bolden i mål til slutresultatet 2-0.
– Det var en god udfordring for vores spillere, som forsøgte at løse en fysisk opgave på bedst mulige vis. Det var vigtigt for os, at vi vandt kampen, fordi det gavner den vindermentalitet, vi gerne vil skabe. De yngste fik set den fysiske dimension af seniorfodbold, som er rigtig god læring og vigtig i forhold til at tage det næste skridt. Der var mange gode præstationer, hvor en stærk defensiv anført af Viktor og Jeppe, samt Kikkenborg i målet, skal fremhæves. Mads Larsen skal også have roser for en god offensiv præstation, som peger mod, at han er på rette vej, fortæller transitions- og assistenttræner, Lars Vind.

Resultat
Varde IF – EfB reserver 0-2 (0-0)
Målscorere
48′ 0-1 Denis Catovic
88′ 0-2 Patrick Egelund
Indskiftninger
60′ Patrick Tjørnelund (Jonas Mortensen)
60′ Mads Zaar (Noah Nurmi)
70′ Marcus Hansen (Rasmus Rejnhold)