Unge reserver vandt 3-0 i Viborg

Et ungt reservehold fra Esbjerg fB tog alle tre point i Viborg mandag eftermiddag og slutter således som vinder af pulje 3 i Reserveligaen. Marcus Kristensen, Patrick Egelund og Patrick Tjørnelund scorede i 3-0-sejren.

Adskillige U17- og U19-spillere fik chancen for at vise sig frem, da reserverne mandag eftermiddag drog til Viborg for at spille årets sidste kamp i Reserveligaens pulje 3, og de unge talenter fra EfB Akademi viste et stærkt udtryk efter lidt startproblemer.
Indledningen var ikke nogen særlig oprivende affære, men i stedet et mere rodet udtryk fra de to jyske mandskaber. Udeholdet fra Esbjerg var for langsomme i spillet, hvilket medvirkede til et par enkelte løse muligheder til Viborg, men keeper Mads Kikkenborg agerede fint stopklods.
EfB fik dog smurt maskinen som minutterne gik og fik således tippet overtaget over på de blå-hvides side. Tempoet i boldomgang såvel som løb i de frie rum blev markant forbedret, og nogle minutter inden pausen blev det også til en fortjent føring.
Et hjørnespark blev i første omgang clearet af hjemmeholdet, men Esbjerg-midtbanespiller Marcus Kristensen befandt sig på kanten af feltet, hvorfra han opsnappede returbolden og sparkede læderet resolut i netmaskerne til 1-0.
Efter pausen tog EfB for alvor fat om kampen og styrede begivenhederne. Viborg havde det svært og fik ikke meget ud af det, når de en sjælden gang nærmede sig den vestjyske defensiv. I stedet forsøgte Esbjerg fB flere gange at sætte et par angreb sammen, ofte anført af Patrick Egelund.
Selvsamme spiller fik også bolden skovlet ind over stregen til 2-0 med godt og vel tyve minutter igen, da Egelund tog sagen i egen hånd og kæmpede sig igennem modstanderens forsvar, inden han lige akkurat fik bolden prikket forbi Viborgs keeper.
Hvis ikke Egelunds scoring lukkede kampen, så blev lyset helt slukket blot få minutter senere, da EfB garnede for tredje gang – og det var lidt af en perle.
Patrick Tjørnelund endte et velspillet angreb på flot vis, da han trak ind i banen fra højre og krøllede bolden tørt i hjørnet nær den modsatte opstander med det kolde venstre-ben.
Det sidste kvarter var præget af kampens udfald og en EfB-føring på 3-0, hvor Viborg med god grund ikke havde gejsten til det store, mens udeholdet stille og roligt kørte kampen til ende.
– I dag vandt vi over et hold, som vi er bedre end. De sejre er også vigtige for os, fordi det giver en god mental ballast til at bruge fremadrettet, og så det er selvfølgelig et stort plus, at vi ender som vinder af puljen. Det giver stabilitet og linjer i spillet, hvilket vi forsøgte idag, selvom ikke alt lykkedes til fulde. Patrick Egelund var en evig kilde til uro og var banens bedste i dag, men også Nurmi, Bækgård, Larsen og Mortensen skabte ro i spillet – samtidig stod Kikkenborg stærkt i billedet. Vi var bedre end dem og det afspejler resultatet også, fortæller transitions- og assistenttræner, Lars Vind.
Med sejren ender EfB øverst i puljen foran FC Midtjylland, Silkeborg IF og Viborg FF.

Resultat
Viborg FF reserver – Esbjerg fB reserver 0-3 (0-1)
Målscorere
39′ 0-1 Marcus Kristensen
71′ 0-2 Patrick Egelund
75′ 0-3 Patrick Tjørnelund
Indskiftninger
55′ Andreas Lausen (Frederik Ehrhorn)
55′ Patrick Tjørnelund ( Marcus Kristensen)
55′ Andreas Troelsen (Mads Zaar)
65′ Tobias Stagaard (Denis Catovic)
78′ Rasmus Madsen (Patrick Egelund)
78′ Magnus Sandfeld (Noah Nurmi)