Sen scoring sikrede EfB sejren på Amager

Esbjerg fB leverede tirsdag aften en mandfolkepræstation på udebane mod Fremad Amager, da holdet viste stærk moral og hentede en 3-2-sejr på en sen scoring af Jakob Ankersen efter en flot assist af Zean Dalügge.

Det lykkedes Esbjerg fB at tage alle tre point tirsdag i Sundby Idrætspark, da holdet vandt med 3-2 over Fremad Amager. EfB var hurtigt foran med 2-0, inden hjemmeholdet fik udlignet. Til sidst sikrede Jakob Ankersen dog sejren efter flot forarbejde af indskiftede Zean Dalügge.
Opgøret startede godt for EfB, der allerede efter et par minutter skabte den første store chance ved Jakob Ankersen.
Kantspilleren trak ind i banen og sparkede mod nærmeste hjørne, men bolden strøg lige forbi.
Det gjorde den derimod ikke to minutter senere, da Mathias Kristensen scorede til 1-0.
EfB erobrede bolden på egen banehalvdel og slog straks en omstilling.
Her stormede unge Jonas Mortensen med frem, og fra sin position helt ude i højre side sendte han et godt, fladt indlæg ind i feltet. Bolden gik imellem venner og fjender, inden Kristensen med en følt inderside flot sendte bolden helt ud i siden uden for målmandens rækkevidde.
Hjemmeholdet bed dog også fra sig, og viste særligt i omstillingsspillet tænder, men Jeppe Højbjerg greb sikkert ind på de afslutninger, der kom.
I stedet for en udligning blev det 2-0 til EfB efter 17 minutter på et selvmål.
Yuriy Yakovenko arbejdede fremragende på baglinjen, hvor han fangede bolden, gik forbi en modstander og hamrede bolden ind foran mål.
Her ramte den en forsvarer, der ikke kunne nå at reagere og derfor måtte se sig noteret for et mål i eget net.
Det blev ikke det sidste mål i en livlig første halvleg, for hjemmeholdet ville nemlig også på tavlen.
Således blev der reduceret til 1-2 efter en lille halv time.
Fremad Amager angreb over EfB’s højre side, hvor en kantspiller med et træk ind i feltet kom til en flad afslutning.
Højbjerg i målet kunne ikke holde bolden, og måtte give en retur, som blev banket op i nettaget.
Scoringen imod rystede EfB for en stund, idet holdet kort tid efter gav endnu en stor chance væk.
Kun takket være uskarphed fra værternes forreste spiller blev der ikke udlignet fra tæt hold og scoret mere i de første 45 minutter.
Efter pausen havde EfB fra start et bedre greb om kampen end før.
Således lykkedes det holdet i længere perioder at fastholde spillet med bolden og angrebene, hvilket gav en tiltrængt ro.
Defensivt var der sikkerhed i indgrebene, og de få gange Fremad Amager gjorde tilnærmelser til noget farligt, var Højbjerg sikker med handskerne.
EfB stillede sig dog ikke bare ned, og godt 20 minutter før tid var Kristensen tæt på at blive dobbelt målscorer.
Lasha Parunashvili og Clinton Antwi kombinerede flot omkring målfeltet, inden bolden blev lagt af til afslutning.
Det velkvalificerede spark mod nærmeste målhjørne blev dog reddet flot af Fremad Amager-målmanden.
Cheftræner Olafur Kristjansson valgte mod slutningen af anden halvleg at indskifte U19-holdets topscorer Zean Dalügge på bekostning af Yakovenko, der havde arbejdet flot gennem hele kampen.
Det var dog ikke EfB’s offensiv, der umiddelbart skulle komme i fokus, for et kvarter før tid blev det 2-2.
Fremad Amager fik et frispark på kanten af feltet, som blev udnyttet på fornemmeste vis til en udligning.
Bolden blev nemlig hamret direkte i kassen via overliggeren, og det rystede EfB, der efterfølgende havde problemer med at finde fodfæste.
Bedst som det lignede en pointdeling, som EfB umiddelbart ville være mest tilfredse med blev det i stedet 3-2 godt fem minutter før tid.
Netop indskiftede Dalügge erobrede bolden fra en forsvarer på midten af banen og lavede straks stormløb mod mål.
Ankersen sprintede med frem, og Dalügge spillede rutineret den hurtige kantspiller fri, som med en inderside fra feltkanten flot sparkede bolden op i hjørnet til stor jubel.
I overtiden var der masser af hektik i EfB-feltet, men hovederne forblev kolde, og clearingerne var gode, og derfor lykkedes det at tage tre point med hjem i bussen til Esbjerg i en velspillet og livlig kamp, der kunne være gået til begge sider.
Næste opgave for EfB er lørdag kl. 15.00, når Viborg FF kommer på besøg.

Fremad Amager – Esbjerg fB 2-3 (1-2)
4′ 0-1 Mathias Kristensen
17′ 0-2 Maxime Soulas (selvmål)
24′ 1-2 Pierre Larsen
74′ 2-2 Pierre Larsen
83′ 2-3 Jakob Ankersen
23 Yuiry Yakovenko
72′ Zean Dalügge (Yuriy Yakovenko)
88′ Viktor Tranberg (Mathias Kristensen)