Akademi

Skarpe SønderjyskE slog EfB's U19-hold

Der var ingen point til regnskabet i U19-ligaen søndag for Esbjerg fB, idet holdet på hjemmebane tabte med 1-3 til SønderjyskE.

Esbjerg fB’s U19-hold tabte søndag på Atletikstadion til SønderjyskE med 1-3 i et opgør, hvor sønderjyderne lykkedes med at bringe mest energi ind i duellerne.
EfB fik den værst tænkelige start på opgøret, da SønderjyskE allerede efter otte minutter kunne bringe sig foran med 1-0.
Scoringen kom ikke ud af det blå, idet sønderjyderne fra første minut virkede mere energifyldte end EfB’erne, som skulle bruge for lang tid på at finde fodfæste.
Tendenserne i spillet blev dog langsomt bedre, og holdet sluttede fint af i første halvleg, hvor der blevet investeret energi i gode dybdeløb, flere indlæg og et stærkt presspil.
Men EfB lykkedes ikke med at drage fordel af overtaget, og derfor gik holdet til pause nede med en enkelt men med godt mod.
Det ændrede sig dog hurtigt fra anden halvlegs begyndelse, da SønderjyskE blot skulle bruge fire minutter på at nedlukke al spænding om, hvordan pointfordelingen skulle være.
Sønderjyderne viste nemlig en uhyggelig kynisme på to omstillinger til både 2-0 og 3-0 i situationer, hvor EfB var for passive i forsvarsdelen,
Trods 0-3 på måltavlen forsøgte EfB’erne at skabe et mirakel, men SønderjyskEs defensiv stod godt, og var stærke i clearingsspillet.
Først små 20 minutter før tid lykkedes det EfB at få reduceret, da Andreas Lausen sendte et frispark flot i mål.
Herefter blev der skruet yderligere op for trykket på gæsterne, men den sidste skarphed manglede, og derfor måtte EfB forlade banen uden point.
Assistenttræner Steffen Ernemann fortæller:
– Det var op ad bakke for os fra starten af kampen qua en hurtig scoring imod, men vi viste egentligt en god tro på tingene, selvom det var svært. I perioder var der også fint fodboldspil, men vi må erkende, at varigheden af disse var for korte, og det har vi også talt om i evalueringen, så nu kigger vi frem mod næste opgave.

Esbjerg fB – SønderjyskE 1-3 (0-1)
8′ 0-1 Roni Arabaci
48′ 0-2 Roni Arabaci
49′ 0-3 Isak Steiner Jensen
72′ 1-3 Andreas Lausen
8 Zean Dalügge
54′ Malthe Nielsen (Malthe Kristensen)
54′ Mads Borchers (Marcus Hansen)
54′ Magnus Sandfeld (Gustav Jensen)
72′ Mads Zaar (Rasmus Rejnhold)
88′ Adis Murati (Mads Larsen)