Skarpheden gjorde forskellen i Farum

Esbjerg fB lykkedes ikke med at tage sejren søndag eftermiddag på Right to Dream Park i Farum, da holdet tabte med 0-2 til FC Nordsjælland trods en god indsats.

En stor fejl afgjorde søndag eftermiddag kampen mellem FC Nordsjælland og Esbjerg fB i Farum i 3F Superligaen. Nordsjællænderne vandt med 2-0 i et opgør, hvor EfB igen manglede skarpheden.
EfB startede ellers kampen bedst, og havde inden for de første 15-20 minutter adskillige gode muligheder for at bringe sig i front.
Efter knap 10 minutters spil var Pyry Soiri alene igennem med Nicolai Larsen i målet efter en fremragende stikning af Yuri Yakovenko. Den fine afslutning fra Soiri blev dog desværre reddet af FCN-målmanden tæt under mål.
Fem minutter senere var Jacob Lungi Sørensen tæt på. Mathias Kristensen opsnappede bolden foran FCN-feltet, hvorefter han spillede videre til Lungi, som fikst afleverede til Yakovenko, der sendte den tilbage. Trods en fri position foran mål valgte Lungi ikke at afslutte, og bolden blev til sidst clearet af FCN-defensiven.
I det 18. minut var det så Yakovenko, der misbrugte en god mulighed. I en hurtig omstilling spillede Mathias Kristensen flot ukraineren fri til en afslutning fra en semi-spids vinkel. Uheldigvis for EfB sneg bolden sig en halv meters penge forbi den ene opstander.
På den anden side af midterlinjen bed FCN i glimt fra sig, og især over kanterne blev der udfordret. Således havde både Daniel Anyembe og Jesper Lauridsen på backerne flere gange deres hyr med at følge med nordsjællændernes utrolige fart.
Rigtig farligt blev det dog aldrig for FCN, og det skyldtes ikke mindst rutinerede Rodolph Austin og Markus Halti, som afværgerede alle tilnærmelser på Jeppe Højbjergs mål.
Hjemmeholdet kom bedre ud efter pausen, og med hurtige kombinationer blev EfB-forsvaret tvunget til at være på dupperne.
EfB fortsatte dog også de fine takter fra første halvleg.
I det 52. minut var Mathias Kristensen, der havde byttet side med Pyry Soiri, således tæt på, men kantspillerens hovedstød efter et godt angreb endte i favnen på FCN-målmanden.
Små 10 minutter senere dummede EfB sig i en ufarlig position ved eget hjørneflag, og det blev prompte straffet med en FCN-scoring.
Daniel Anyembe mistimede en aflevering frem i banen, hvor en FCN-spiller hurtigt erobrerede bolden, og sendte den ind foran mål, hvor en umarkeret Isaac Atanga kunne score uden chance for Jeppe Højbjerg.
Nede med 0-1 blev EfB tvunget frem på banen, hvilket ikke lykkedes specielt godt.
Bolden blev kørt fint rundt mellem kæderne, men de store scoringsmuligheder blev aldrig skabt. En af årsagerne til dette var FCN’s gode presspil, som nu fungerede langt bedre end i første halvleg.
Med et kvarters tid igen tog cheftræner John Lammers konsekvensen af de udblevne muligheder, og Patrick Egelund og Adrian Petre blev sendt i spil.
Helt fremme dannede Petre og Yakovenko hermed angrebsduo i jagten på udligningen, og førstnævnte havde en god mulighed for at udligne til 1-1 efter en flot frispilning på tværs fra Mark Brink, men som i de foregående minutter var skarpheden langt væk.
Som minutterne skred frem pressede EfB mere og mere på, og det gav plads den anden vej, hvor FCN i kampens sidste minut fik et straffespark i en duel, hvor Jesper Lauridsen brugte ulovlige midler. Fra pletten omsatte Godsway Donyoh sikkert til 2-0, hvilket også blev kampens resultat.

FC Nordsjælland – Esbjerg fB 2-0 (0-0)
61′ 1-0 Isaac Atanga
90′ 2-0 Godsway Donyoh
23. Yuri Yakovenko
60′ Mark Brink (Mathias Kristensen)
76′ Patrick Egelund (Joni Kauko)
76′ Adrian Petre (Pyry Soiri)