Skarpheden var forskellen i U19-nederlag

Lørdag eftermiddag skulle Esbjerg fB U19 forsøge at komme tilbage på sporet efter en længere periode uden tre point. Desværre blev det igen til et nederlag, da FC Nordsjælland snuppede en 4-1-sejr, hvor Patrick Egelund ellers bragte vestjyderne i front efter blot fem minutter.

Esbjergenserne startede kampen på fornem vis, og allerede efter fem minutter fik Patrick Egelund prikket bolden ind over stregen. Den vævre offensivspiller omsatte en kontra, da han satte foden på bolden og kom på måltavlen allerede i kampens begyndelse.

Der skulle dog kun gå halvandet minut, før hjemmeholdet fik udlignet, da nordsjællænderens Oliver Rimmen fik ram på et indlæg ved forreste stolpe, som EfB-defensiven desværre ikke kom først på, og dermed var det en kortvarig glæde, der blev forpurret af det udlignende mål.
I den resterende del af kampen var det de gæstende vestjyder, der væltede sig i chancer, hvor især Rasmus Rejnhold havde flere oplagde scoringsmuligheder. Her manglede skarpheden dog for den unge angriber, og derfor forblev stillingen 1-1, som holdene kunne gå i omklædningsrummet med.
Hvor FC Nordsjælland var ufarlige i første halvleg, var fortællingen en anden i resten af kampen. Der gik der nemlig kun få minutter før holdet bragte sig i front, da værterne kombinerede foran feltet, inden Jesper Dickman tog et træk ind fra højre og sendte kuglen ind i kassen til 2-1.

Midtvejs i anden halvleg var den så gal i esbjergensernes defensiv, da FCN’erne kombinerede sig flot ude i den ene side og via et veltimet dybdeløb endnu engang kunne se bolden flyve i mål, da Jesper Dickman blev dobbelt målscorer efter et flot angreb.
Det blev også til 4-1 kort før slutfløjtet, da hjemmeholdet fik afsluttet på en omstilling, og selvom de blå-hvide spillere forsøgte at afværge situationen, så endte bolden alligevel over stregen, og derfor blev det heller ikke til tre point i denne omgang.
– Vi lavede for store fejl i dag, og så var boldomgangen bare ikke god nok i anden halvleg. Det var et unødvendigt 4-1-nederlag i dag, men der var bare kvalitet til forskel i afslutningerne, lyder det fra cheftræner René Christiansen.
Skrevet af Martin Jørgensen

Resultat
FC Nordsjælland U19 – Esbjerg fB U19 4-1 (1-1)
Målscorere
5’ 0-1 Patrick Egelund
6’ 1-1 Oliver Rimmen
46’ 2-1 Jesper Dickman
67’ 3-1 Jesper Dickman
92’ 4-1 Chukwuema Nnami
Indskiftninger
73’ Mads Borchers (Andreas Lausen)
73’ Magnus Sandfeld (Marcus Hansen)
90’ Jeppe Paulsen (Rasmus Rejnhold)