Slut: Brøndby IF – EfB 0-1

EfB sejrede her til aften 1-0 på Brøndby stadion på et sent sejrsmål af Yuri Yakovenko.

Første halvleg startede i et hæsblæsende tempo, hvor begge hold kæmpede om hver en meter. Brøndby kom frem til første store chance, da Kamil Wilczek hamrede bolden på den ene målstolpe, men heldigvis for EfB gik bolden i spil igen.
Efter et kvarters spil falder Oti omkuld i feltet efter en løbeduel med Hermansson og vestjyderne appellere kraftigt for et straffespark, men i stedet for et straffespark gav dagens dommer Oti gult kort for film til stor forundring for Oti og Esbjerg-lejren.
EfB kom frem til flere gode muligheder i løbet af første halvleg, den største tilfald Emmanuel Oti Essigba, da Adrian Petre forlængede et udspark fra Jeppe Højbjerg. Bolden faldt herefter for fødderne af EfB’s lynhurtige kantspiller, der løb fra Brøndby-forsvaret, desværre for EfB og Oti fik Brøndbys målmand lige akkurat en hånd på afslutningen fra Oti og bolden gik i stedet til hjørnespark.
Anden halvleg startede lige så hæsblæsende som første, hvor Brøndby kom frem til de første chance uden for alvor at blive farlige.
Kampen bølgede fortsat frem og tilbage, da Jeppe Brinch mod kampens afslutning pludselig fik en stor mulighed midt inde i Brøndbys felt, men hans venstrebens afslutningen gik lige forbi Brøndby-målet.
Kampens fik en vinder,og det blev EfB. Med fem minutter tilbage af kampen slap Jacob Lungi Sørensen igennem i højre side, herfra spillede han et perfekt bold på tværs til Yuri Yakovenko, der glidende kunne score sejrsmålet til 1-0, og løbe ud og juble med de omkring 100 EfB-tilhængere, der havde fundet vej til Brøndby Stadion.
Mod kampens slutning pressede Brøndby på og tættest på en udligning kom de, da Markus Halsti til sidst reddede bolden på stregen. Dermed kunne EfB række armene i vejret og fejre den anden sejr i træk.

Brøndby IF – EfB 0-1 (0-0)
Målscorer:
85’ 0-1 Yuri Yakovenko