SLUT: EfB – Vendsyssel FF 2-3

De blåhvide viste flot spil, men hjemmebanepremieren blev ikke som håbet, da EfB led et nederlag på 3-2 til Vendsyssel FF lørdag eftermiddag. Petre scorede begge mål for esbjergenserne.

Vendsyssel FF gæstede Blue Water Arena en varm sommerdag i 2. runde af Superligaen, men desværre fik de 4.105 fremmødte ikke det håbede resultat. Det på trods af flere perioder med rigtig flot spil fra de blåhvide EfB’ere.
Esbjerg fB var det bedste hold de første femten minutter, og der var da også flere gode muligheder for hjemmeholdet i begyndelsen af dagens opgør. Især Esbjergs højre side sprudlede med Anyembe og Dreyer, men den sidste og afgørende kvalitet manglede foran kassen.
EfB fortsatte med godt spil og gæsterne fra Vendsyssel var presset tilbage det meste af første halvleg. Dreyer, Oti og Petre kunne alle have scoret, men det blev i stedet Vendsyssel, der fik nettet til at blafre for første gang på Blue Water Arena. Fem minutter før tid kunne Lucas Jensen nemlig sætte den i mål fra tæt hold.
Det blev desværre ikke den sidste farlige mulighed for gæsterne i første halvleg. I allersidste aktion inden pausefløjt kunne de nemlig fordoble deres føring, da Anyembe blev tvunget ud i en clearing tæt på mål, der uheldigvis ramte Czajkowski og passerede i mål til 2-0. Selvom gæsterne viste skarphed, var resultatet yderst misvisende.
I anden halvleg fortsatte EfB med at vise de gode takter og kom ud med en god gejst. Det resulterede i en hurtig, og ikke mindst fortjent reducering, da Petre kunne sparke bolden i mål efter flot forarbejde fra den unge Anyembe, der generelt spillede en rigtig flot kamp. Håbet for et godt resultat var intakt og John Lammers udvalgte fortsatte stormløbet mod Vendsyssel-defensiven, der dog stod fast.
Med godt tyve minutter igen røg EfB tilbage til status quo, da Vendsyssel forøgede deres målscore og gjorde det til 3-1. Derfor skulle hjemmeholdet igen score minimum to gange for, at de kunne tilføre flere point til stillingen og tilhængerne på Blue Water Arena fornemmede, at det sagtens kunne lade sig gøre, hvis den fornødne skarphed blev fundet frem.
Herefter var det et mere defensivt udtryk, som Vendsyssel-mandskabet viste, der gik efter, at forsvare sejren hjem og sikre maksimalt antal point efter to kampe. Det gjorde, at EfB’erne var i konstant boldbesiddelse, og med ti minutter igen kunne Petre for alvor sætte gang i forhåbningerne på Gl. Vardevej. Agus Garcia hentede bolden ved baglinjen og headede bolden skråt bagud mod den rumænske angriber. Her tøvede skarpretteren ikke, men viste i stedet kynisme og hamrede bolden i nettet.
Med et enkelt mål bagud var der spænding at spore i kampens afgørende fase, men gæsterne stod klogt i det defensive og fik forsvaret sejren hjem, som gav dem alle tre point denne lørdag eftermiddag. Esbjerg var det bedste hold i dag, men manglede skarpheden – det gjorde gæsterne ikke.

EfB – Vendsyssel FF 2-3 (0-2)
40’ 0-1 Lucas Jensen
45’+1 0-2 Sebastian Czajkowski
47’ 1-2 Adrian Petre
70’ 1-3 Washington Brandoao
82’ 2-3 Adrian Petre
9. Adrian Petre
75’ Mark Brink (Joni Kauko)
75’ Mathias Kristensen (Emmanuel Oti Essigba)
84’ Yuri Yakovenko (Agus Garcia)