SLUT: FC Nordsjælland – EfB 1-1

En flot anden halvleg sikrede EfB deres første point i sæsonpremieren mod FC Nordsjælland. Jacob Lungi Sørensen ændrede kampbilledet for vestjyderne efter pausen, der krydrede en godkendt præstation med et mål.

Esbjerg fB sparkede gang i deres comeback til Superligaen søndag i en svær udekamp på kunstgræsset i Farum, hvor bronzevinderne fra FC Nordsjælland kunne byde vestjyderne velkommen på Right to Dream Park. Markus Halsti og Joni Kauko fik begge deres officielle debut, hvor John Lammers havde valgt førstnævnte som dagens anfører.
Der skulle kun gå tre minutter før kampens første chance opstod til FC Nordsjælland. Mikkel Rygaard trykkede af fra distancen, men Jeppe Højbjerg i målet fik lige akkurat foden på og afværget afslutningen, der blev rettet af. FCN fortsatte og efter ti minutters spil kom værterne foran efter Agus Garcia slog en fejlaflevering, som Rygaard opsnappede og sendte derefter Donyoh i dybden. Alene med Højbjerg kunne Godsway Donyoh sparke til højre for EfB-keeperen og dermed gøre det til 1-0 for FC Nordsjælland.
Esbjergenserne havde det svært den første halve time og FC Nordsjælland havde godt styr på begivenhederne, der ventede tålmodigt på de åbne muligheder i EfB-defensiven. Når de blåhvide endelig fik erobret læderet blev det en smule forhastet og Anders Dreyer, der netop kan skabe ting på egen hånd, blev derfor ikke iscenesat.
I det 33. minut kom Esbjergs første rigtige mulighed, som måske endda skulle have være omsat til en scoring. Dreyer og Brink satte det hele i gang som så mange gange før, og sidstnævnte spillede en perfekt stikning til Adrian Petre, der afsluttede første gang. Desværre for rumæneren og EfB strøg skuddet forbi Larsens mål.
Herefter fungerede det en anelse bedre for John Lammers’ udvalgte, der fik lagt et højere pres på de røde. FC Nordsjælland var dog stadig det bedste hold på banen, der fik skabt chancerne og fik flere afslutninger på statistikken. Især Mikkel Rygaard gjorde en god figur på midtbanen, som gjorde betingelserne endnu sværere for Esbjerg. Det blev dog ved 1-0, da dommer Michael Johansen fløjtede for sidste gang i første halvleg.
Efter pausen blev Jacob Lungi Sørensen skiftet ind i stedet for Mark Brink, hvor Lammers derved ville forsøge at bringe mere styrke til midtbanen, og der gik da heller ikke længe før Lungi kom i fokus. Den unge midtbaneslider fandt nemlig en god position og hamrede et skud fra distancen på overlæggeren med sit kolde venstreben. En rigtig god aktion og generelt en fin indledning på anden halvleg for EfB, der lagde et højt pres og fik sat kanterne på arbejde.
Esbjerg var igen med i opgøret og havde en flot start på anden halvleg. Det hårde arbejde gav da også pote og efter fireogtres minutters spil kom udligningen, som bestemt ikke var ufortjent. Anders Dreyer spillede Lungi fri, der fra en spids vinkel resolut bankede kuglen i nettet til 1-1. Flot scoring af Lungi, der virkelig stemplede ind for EfB og ændrede kampbilledet til gæsternes fordel.
Udligningen gav ekstra liv til esbjergenserne og med et kvarter igen slap Daniel Anyembe igennem, men FCN-keeperen afværgede afslutningen med en flot refleks på stregen. Værterne virkede til gengæld en anelse stressede og nervøse, hvilket gav EfB mere plads til at udfolde sig i det offensive på et tidspunkt, hvor udfaldet dog kunne tippe begge veje.
Trods en flot anden halvleg var det FC Nordsjælland, der satte den bedste slutspurt ind i jagten efter det fulde udbytte. EfB arbejdede dog stenhårdt og stod kompakt i defensiven med flere vigtige indgreb fra det centrale forsvar, der bestod af Agus og Halsti.
I de døende minutter opstod den afgørende chance hverken til FCN eller EfB, der kunne sikre sejren og de to mandskaber delte derfor i porten.
Kampens resultat blev 1-1 og EfB høster dermed et flot point på Right to Dream Park mod de regerende bronzevindere fra FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland – EfB 1-1 (1-0)
Målscorere:
11’ 1-0 Godsway Donyoh
64’ 1-1 Jacob Lungi Sørensen
17. Emmanuel Oti Essigba
46’ Jacob Lungi Sørensen (Mark Brink)
71’ Mathias Kristensen (Emmanuel Oti Essigba)
74’ Nikolaj Hagelskjær (Joni Kauko)