SLUT: Fremad Amager – EfB 0 – 1

Anders Dreyer scorede det enlige mål, da EfB efter en hård arbejdsindsats vandt 1-o ude over Fremad Amager på Sundby Idrætspark.

Det var svære vilkår denne eftermiddag, da græsset på Sundby Idrætspark for første gang i 2018 blev taget i brug. Det mindende mest af alt om en nysået græsplæne, der ikke rigtig havde fået gang i væksten, for græs var der ikke meget af. EfB havde taget arbejdshandskerne på denne eftermiddag og der blev i den grad arbejdet. Det bølgede frem og tilbage gennem hele kampen. Bolden befandt sig meget i luften, og røg fra den ene duel til den anden.
Kampens enlige mål kom efter små 26 minutters spil, hvor Adrian Petre i en af mange dueller med Fremad Amagers to midtstoppere fremtvang et straffespark, da den ene forsvarspiller havde hånd på bolden. Straffesparket skulle topscorer, Anders Dreyer, tage sig af, og det udnyttede han på vanligvis iskoldt, og gjorde dermed stillingen til 1-0 for vestjyderne.
Det blev aldrig en kamp med mange store chancer, hvor EfB dog havde de største af slagsen. I midten af anden halvleg spillede Mark Brink Adrian Petre fri mod Fremad Amager’s målmand, men måtte desværre for ham selv og EfB se sin afslutning blive blokeret. Anders Dreyer havde også muligheden for at lukke kampen mod afslutningen, efter indskiftede Emmanuel Oti Essigba viste sin hurtighed, og bragte de to kantspillere i en to-mod-en situation. Oti spillede Dreyer fri i venstre sidste, men for en gangs skyld svigtede venstrebenet for den tidligere Bramming-dreng.
Kampen endte 1-0 til EfB, og dermed er EfB på en øjeblikkelig anden plads i NordicBet Ligaen kun et enkelt point efter førerholdet, Vendsyssel FF. EfB’s næste opgave er næste søndag kl. 13.45 hjemme på Blue Water Arena, hvor Thisted FC kommer på besøg.

Resultat: Fremad Amager – EfB 0-1 (0-1)
Målscorer:
27′ 0-1 Anders Dreyer (str.)