Stærk EfB-indsats gav tre point mod Fredericia

Esbjerg fB hentede tre fortjente point lørdag på Blue Water Arena, idet holdet med en flot og helstøbt præstation slog FC Fredericia med 3-1 på en især stærk første halvleg.

Den anden sejr på stribe blev en realitet for Esbjerg fB lørdag eftermiddag, da holdet hjemme på Blue Water Arena spillede en fremragende kamp, og vandt med 3-1 over FC Fredericia. Simon Bækgård og Joni Kauko grundlagede de tre point med scoringer før pausen, inden sidstnævnte fulgte op i anden halvleg med sit andet mål.
EfB fik en god start på opgøret, og allerede efter fire minutters spil kom holdet til den første store chance.
Pyry Soiri trak ind i banen, hvor han spillede Yuriy Yakovenko i målfeltet. Ukraineren fik straks prikket bolden videre til fremadstormende Jakob Ankersen, der fra sin position tæt på mål afsluttede første gang.
Gæsternes målmand var dog vågen på stregen, og med en god redning afværgerede han en esbjergensisk drømmestart.
Fredericia arbejdede sig stille og roligt ind i kampen, og langsomt blev EfB skubbet tilbage på egen halvdel for en stund.
Trods en lille håndfuld hjørnespark oveni hinanden inden for få minutter lykkedes det dog ikke østjyderne at skabe oplagte scoringsmuligheder.
Efter 20 minutters spil var det Nicklas Strunck, der kom til en god afslutning.
Joni Kauko var søgt helt ud til sidelinjen, hvor han modtog en god tværpasning. Finnen tæmmede bolden, tog et træk ind i banen og lagde den skråt tilbage i feltet, hvor Strunck kom først på.
Midtbanespilleren tæmmede bolden, og sendte resolut et fladt skud afsted mod det lange hjørne, men afslutningen manglede lige akkurat et par centimeter.
I den efterfølgende periode stod der EfB på det hele, og både Ankersen og Kauko blev spillet fri til afslutningsmuligheder efter god assitance fra blandt andre backerne Daniel Anyembe og Clinto Antwi, der var gode til at gå med frem og angribe.
Mod slutningen af første halvleg dalede tempoet en anelse, hvilket øjensynligt passede det defensive Fredericia-mandskab fint.
Den tilbagetrukne stil kunne dog ikke forhindre EfB i at bringe sig fortjent foran efter 38 minutter ved Simon Bækgård.
Rodolph Austin steg til vejrs på et hjørnespark, og fik headet på mål.
Målmanden kunne kun halvklare, og måtte give en retur ud i feltet, hvor unge Bækgård resolut hamrede bolden i modsatte sidenet fra en spids vinkel.
Blot fire minutter senere blev det også 2-0 til EfB ved Kauko.
Finnen headede et perfekt, slået indlæg af Antwi i nettet, og sikrede dermed en solid pauseføring efter de første 45 minutter.
Åbningen på anden halvleg var mere lige end slutningen på første, og Fredericia havde held med at få etableret et pres på EfB.
Det kastede en god afslutning af sig efter 54 minutters spil, men Mads Kikkenborg vandt en-mod-en-situationen med en flot paraderedning.
Kort tid efter måtte en chanceløs Kikkenborg dog se passeret, da Fredericia med et tørt hug fra kanten af feltet fik reduceret til 1-2.
I samme moment som scoringen blev cheftræner Olafur Kristjansson tvunget til at skifte Yakovenko ud med en skade til fordel for Andri Bjarnason.
Fredericias scoring gjorde noget positivt ved EfB, for holdet begyndte pludselig at angribe igen i stedet for kun at forsvare.
Det gav pote efter 66 minutter, da Kauko scorede sit andet mål i kampen.
Antwi samlede en bold op foran feltet, og sendte den straks mod det bagerste område. Her fik Austin panden på og headet mod mål, og som ved den første scoring kunne målmanden ikke holde bolden.
Finnen var derfor hurtig over returen og punkterede reelt spændingen om kampen med 3-1-scoringen.
Herfra var der total kontrol over resultatet for EfB for Fredericia magtede ikke at sætte et tryk og forsøge at skabe et mirakel.
Når det en sjældent gang brændte på defensiven på plads med kloge beslutninger og gode indgreb, og derfor blev sæsonens sjette sejr i 1. division en realitet.
EfB skal i næste runde til Hjørring, hvor Vendsyssel FF tager imod.

Esbjerg fB – FC Fredericia 3-1 (2-0)
38′ 1-0 Simon Bækgård
42′ 2-0 Joni Kauko
58′ 2-1 Christian Jensen
66′ 3-1 Joni Kauko
23 Yuriy Yakovenko
61′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
73′ Lasha Parunashvili (Nicklas Strunck)
90+2′ Christian Køhler (Pyry Soiri)
Udvisninger:
90+1′ Lasha Parunashvili