Stærk præstation bag U19-sejr

Esbjergs U19-mandskab sejrede 1-0 på Right To Dream Parks kunstgræs mod FC Nordsjælland efter en disciplineret og kontrolleret indsats. Patrick Egelund scorede sejrsmålet med et kvarter igen.

Det var en tæt affære, der udspillede sig i kampens åbning på kunstgræsset i Nordsjælland, dog uden de helt store chancer. Esbjerg-mandskabet noterede sig for den første reelle chance i opgøret midtvejs i første halvleg, da en løs bold dumbede ned foran Rasmus Rejnhold. Angriberen fik dog ikke kontrol over afslutningen, som tog overlæggeren inden FCN-keeperen kunne få fat i den.
Et par minutter senere var det Martin Egelunds tur til at bide fra sig. Offensivspilleren klappede til den fra kanten af feltet, men hjemmeholdets keeper fik afværget forsøget. I den resterende del af første halvleg faldt kadencen en anelse hos gæsterne, hvilket gjorde, at FC Nordsjælland fik lagt et tryk på Esbjerg-defensiven. Det var da også ved at gå galt for de blå-hvide, da FCN fik tre afslutninger i samme angreb, men EfB stod imod og de to mandskaber kunne altså gå til pause uden scoringer.
Det blev igen bedre for Esbjerg efter pausen. Indsatsen blev forbedret og det var et kontrolleret samt disciplineret mandskab, der var på banen til anden halvleg. FC Nordsjælland havde det svært i de sidste 45 minutter, og det var EfB’s fortjeneste. Det vestjyske overtag gav også flere muligheder til gæsterne, og især Rasmus Rejnhold og Martin Egelund havde gode muligheder for at åbne målkontoen.
Med et kvarter igen skete det så – og det var en fortjent Esbjerg-scoring. Mathias Holm leverede en glimrende solotur, hvor han snød tre-fire mand inden han slog et hårdt indlæg mod boksen. Indlægget var Patrick Egelund først over, og fra sin position i feltet kunne han dirigere bolden op i nettaget og score til kampens slutresultat.
EfB’s U19-drenge sejrede 1-0 på udebane og kan dermed overvintre på 3. pladsen.
– Det var en rigtig god sejr og én, som drengene virkelig nød. Jeg er stolt, for den præstation, som de viste i anden halvleg var virkelig stærk. De spillede kontrolleret fodbold og udviste stor disciplin, så det var rigtig fedt at se. Vi kommer måske til at forsvare lidt for meget, men vi leverer til gengæld på omstillingerne, så det er rigtig positivt. En rigtig, rigtig stærk præstation, fortæller U19-cheftræner, René Christiansen.

Resultat
FCN U19 – EfB U19 0-1 (0-0)
Målscorere
76′ 0-1 Patrick Egelund
Indskiftninger
56′ Mikkel Søndergaard (Frederik Hummelgaard)
70′ Mathias Holm (David Easter)
81′ Deniz Korkmaz (Martin Egelund)