Akademi

Stagaard og Dalügge sikrede U19-holdet tredje sejr i streg

Esbjerg fB’s U19-hold fortsatte pointhøsten, idet EfB’erne lørdag tog alle tre point i Randers efter en sejr på 2-1. Forsvarsspiller Tobias Stagaard og offensivspiller Zean Dalügge fandt begge vej til netmaskerne.

U19-mandskabet fra EfB Akademi kom bagud i Randers, men holdet viste stærk moral og kæmpede sig tilbage. Tobias Stagaard udlignede for EfB, inden Zean Dalügge med sin syvende sæsonscoring i U19-regi afgjorde kampen kort før pausen. Med 2-1-sejren har EfB hentet 10 point i deres seneste fire kampe.
EfB kom fint ud til kampen i Randers, hvor spillerne viste netop det, som trænerteamet havde brugt tid på at øve i ugen op til.
EfB viste god tålmodighed på bolden og havde også opløb til enkelte chancer, men den sidste kreativitet manglede.
Stik mod spil og chancer, var det dog Randers som bragte sig foran.
En aflevering på tværs blev uheldigvis rettet af og endte lige i fødderne på en Randers-spiller, som efterfølgende sparkede bolden fladt i mål.
Scoringen prægede herefter kampen, og EfB skulle lige finde fodfæste igen.
Seks minutter senere udlignede EfB ved Tobias Stagaard, da han flot vandt duellen i feltet og headede bolden i mål. Oplæg fra midtbanespiller Andreas Lausen.
EfB fik også vendt 0-1 til 2-1 kort før pausen, og denne gang på mål af Zean Dalügge, som igen var med for U19-holdet efter han succesfuldt har været med EfB’s førstehold i nogle kampe.
Offensivspiller Mads Borchers drev bolden frem i højre side, inden han fandt Dalügge ved forreste stolpe, hvorfra han sparkede bolden ind bag keeperen.
Efter pausen var der hverken store chancer eller kønt spil at berette om, idet det blev en yderst fysisk affære.
Kampbilledet var præget af dueller og lange bolde, og EfB formåede ikke at have bolden på egne fødder.
Mod kampens slutning tog Randers alt frem, men EfB afviste fint i defensiven, og kunne således hive alle tre point hjem efter en god arbejdsindsats.
EfB vandt for tredje kamp i streg.
– Drengene skal have ros for at kæmpe samtlige minutter, samtidig med, at de var parate til at tilpasse sig en anderledes, fysisk modstander. Vi matchede nemlig Randers på netop det aspekt og stod stærkt i defensiven. Vi var godt forberedte som altid, og havde stor gavn af cheftræner Lars Lungis analysearbejde, siger assistenttræner Steffen Ernemann.
U19-holdet spiller næste gang d. 31. oktober ude mod OB.

Randers FC – Esbjerg fB 1-2 (1-2)
20′ 1-0 Karl Leth
26′ 1-1 Tobias Stagaard
43′ 1-2 Zean Dalügge
14 Mads Borchers
46′ Rasmus Rejnhold (Zean Dalügge)
61′ Marcus Kristensen (Marcus Hansen)
61′ Frederik Ehrhorn (Andreas Troelsen)
93′ Magnus Sandfeld (Mads Borchers)