Sublim Egelund-scoring ikke nok for reserverne

Esbjerg fB’s reserver tabte med 1-4 hjemme på eget  græs mod Odense Boldklub, der viste stor skarphed i felterne. Patrick Egelund scorede et sublimt mål, da han flugtede Brinks diagonal i netmaskerne.

Esbjerg fB’s reserver startede fint ud hjemme på Blue Water Arena og det var også de blåhvide, der havde første store chance. Efter ti minutters spil viste midtbanespiller Mark Brink stort overblik og fandt Simon Bækgård i dybden, men forsøget fra Bækgård ramte stolpen og røg tilbage i spil.
Kort efter manglede skarpheden dog ikke, og igen var Mark Brink arkitekten bag. EfB’s nummer 21 slog en bold over OB’s defensiv mod kantspiller Patrick Egelund, som viste formidabel sparketeknik og flugtede bolden i kassen til 1-0.
Gæsterne fra Odense svarede dog hurtigt igen og udlignede kort herefter til 1-1. Efter lidt forvirring i feltet opstod der en løs mulighed til forsvarsspiller Marco Lund tæt på det lille felt, og han sparkede resolut bolden ind bag keeper Mads Kikkenborg.
I minutterne herefter var det OB, der pressede på for kampens tredje scoring, men Mads Kikkenborg agerede stopklods over flere omgange inde på stregen. Efter en lille halv time måtte han dog lade sig se passeret, efter et velplaceret spark fra kanten af feltet bragte OB foran 1-2.
Mod slutningen af første halvleg havde Esbjerg også optræk til et par gode muligheder, men gæsternes defensiv var parate, når vi nærmede os feltet. Venstreback Klaus Moesgaard var tættest på efter et velspillet angreb, men det placerede skud mod fjerneste hjørne tog stolpen.
Det blev altså ikke til flere scoringer i opgørets første 45 minutter.
Efter pausen bølgede spillet frem og tilbage uden de store muligheder i felterne for nogen af de to mandskaber. Gæsterne fra OB havde et skud fra distancen, men ikke noget, der var til fare for Kikkenborg i EfB-buret.
De sortklædte fra Odense viste dog kynisme efter en times spil. En cut-back aflevering fandt en OB-spiller helt fri i midten af feltet, og herfra sparkede gæsterne den fladt i mål til 1-3.
Med et kvarter igen satte hjemmeholdet, der hovedsageligt bestod af spillere fra akademiet, et fint angreb sammen, men indskiftede Mads Zaar fik lige akkurat ikke styr på bolden i feltets højre side.
OB havde mere skarphed i offensiven og de kunne score kampens femte mål med godt og vel ti minutter tilbage af matchen. Et skud midt for målet udplacerede Esbjerg-keeper Mads Kikkenborg og forøgede gæsternes føring til 1-4.
Et par minutter senere var det tæt på en reducering for EfB. Midtbanespiller Mads Larsen tog en flot tur på venstrekanten og fandt den unge angriber Zean Dalügge i boksen, men en ellers kvalificeret afslutning blev pareret af OB’s målmand.
Det blev ikke til flere scoringer i dagens reserveligakamp, hvor EfB tabte med 1-4 mod OB.
– Vi kom fint ud, men magtede ikke helt, at følge op på en god start. I nogle situationer blev vi for passive, og mod et godt hold som OB havde med i dag, blev vi fortjent straffet. Mod slutningen spillede vi med et meget ungt hold, som forsøgte, men ikke altid lykkedes. I sidste ende optjente vi dog erfaringer, som vi skal tage med videre, fortæller A+-træner, Lars Vind.

Resultat
EfB reserver – OB reserver 1-4 (1-2)
Målscorere
10′ 1-0 Patrick Egelund
13′ 1-1 Marco Lund
27′ 1-2 OB-spiller
63′ 1-3 OB-spiller
78′ 1-4 OB-spiller
Indskiftninger
46′ Mads Larsen (Simon Bækgård)
46′ Denis Catovic (Mark Brink)
58′ Patrick Tjørnelund (William Møller)
61′ Markus Hansen (Patrick Egelund)
75′ Mads Zaar (Klaus Moesgaard)
75′ Zean Dalügge (Adrian Petre)