Syvende sejr på stribe en realitet efter 2-1 i Helsingør

Syv sejre på stribe i 1. division er fakta for Esbjerg fB efter, at holdet på udebane mod FC Helsingør søndag eftermiddag vandt med 2-1 på mål af Kevin Conboy og Yuriy Yakovenko.

Esbjerg fB fortsatte søndag sejrsstimen, da holdet ude mod FC Helsingør vandt med 2-1 efter en scoring i første halvleg af Kevin Conboy og en af Yuriy Yakovenko i anden. De tre point sender EfB op på en delt førsteplads.

Hjemmeholdet åbnede kampen klart bedst, og satte fra første fløjt EfB under et stort pres med angrebsivrigt spil via begge kanter.

Nordsjællændernes hurtige fødder gav flere store chancer inden for de første 20 minutter.

Eksempelvis da EfB-bagkæden blev overspillet efter en lang bold i dybden.

Helsingørs ene angriber løb den straks op, og fik skabt grundlaget for en en-mod-en-situation med Mads Kikkenborg i målet.

Inden det kom så vidt fik Kevin Conboy dog indhentet ham, og tacklet bolden ud til hjørnespark.

Kort tid efter var det endnu engang ved at gå galt for EfB, da Helsingør kombinerede sig fint igennem på baglinjen tæt på mål.

Kikkenborg kom glidende ud af målet og forsøgte at afværge, men bolden blev spillet skråt tilbage.

Her var Viktor Tranberg dog vågen, og fik sparket væk, inden det gik helt galt.

Først efter små 25 minutters spil lykkedes det EfB at komme bedre med i kampen.

Angrebene begyndte nu at hænge sammen, og holdet formåede at holde bedre fast i bolden på værternes banehalvdel.

Det kneb dog med at skabe åbne målchancer, og det skyldtes primært dårlige afleveringer i de afgørende momenter.

I den anden ende kom Helsingør anderledes tættere på i deres offensive momenter.

Som da der blev sendt et yderst velkvalificeret skud afsted mod EfB-målet efter en lille halv time.

Den flade afslutning mod det lange hjørne blev kun holdt ude af nettet takket være stolpen.

På baggrund af de første 39 minutters spil lå det ikke i kortene, at det var EfB, der skulle bringe sig foran med 1-0.

Men det var ikke desto mindre, hvad der skete efter hjørnespark.

Simon Bækgaard afsluttede fra distancen, men målmanden måtte parere skuddet ud over baglinjen.

Jakob Ankersen sendte en god bold ind over mod det bagerste område, hvor anfører Conboy steg til vejrs og flot headede EfB i spidsen.

I første halvlegs sidste minut var det også tæt på at blive 2-0, da Pyry Soiri med en fremragende solo-aktion snød en Helsingør-forsvarer, og trak ind i banen til afslutning.

Denne duel vandt Helsingør-målmanden dog efter en god redning.

Kampbilledet fra første halvleg fortsatte efter pausen.

Hjemmeholdet var fortsat klart bedst, og det var lidt af et julemirakel, at Helsingør ikke formåede et udligne på en af de mange store chancer, holdet skabte inden for de første 10-15 minutter af anden halvleg.

EfB kunne slet ikke få spillet til at fungere, og alt for ofte var det uprovokerede fejl og sløset boldomgang, der var skyld i hektikken omkring eget målfelt.

Yuriy Yakovenko blev sendt på banen med en lille halv time igen i håbet om at give angrebene lidt længere varighed.

Angriberens tilstedeværelse gav EfB en ny dimension, for med sit hårde arbejde lagde han et godt pres på Helsingørs defensiv.

Som da han efter 70 minutter fremtvang et hjørnespark, der var tæt på at gøre Conboy til dobbelt målscorer.

Endnu engang kom forsvarsgeneralen højest på et godt spark, men stolpen stod i vejen.

Herefter dalede den efterfølgende periode i intensitet.

Det ventede tryk fra Helsingør blev ikke så markant, og da muligheden så opstod 10 minutter før tid for EfB, så slog holdet atter til.

Indskiftede Yakovenko scorede nemlig et af karrierens letteste mål, da han blot skulle sætte foden på bolden og prikke den det sidste stykke ind over stregen efter en situation, hvor Helsingør-defensiven ikke fik kommunikeret klart og tydeligt, og det er ikke forkert at tale om en foræring.

Herfra skulle tiden bare gå uden den store slinger i valsen.

Rodolph Austin blev sendt på banen for at gardere mod en reducering, og det lykkedes næsten.

For Helsingør klarede at score til 1-2 i fire minutters overtid, men det blev ikke spændende af den grund, for dommeren fløjtede sekunder efter.

Dermed var den syvende sejr på stribe for EfB i hus.

EfB spiller årets sidste kamp søndag eftermiddag, når Hvidovre IF tager imod.

FC Helsingør – Esbjerg fB 1-2 (0-1)

Målscorere:
39’ 0-1 Kevin Conboy
80’ 0-2 Yuriy Yakovenko
90+4’ 1-2 Oliver Kjærgaard

7 Joni Kauko

46′ Mathias Kristensen (Nicklas Strunck)
62’ Yuiry Yakovenko (Pyry Soiri)
83’ Rodolph Austin (Simon Bækgård)